Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Na jarenlange strijd om erkenning: Delphine Boël nu officieel prinses van België

Delphine Boël (52) is nu officieel prinses van België. Dat heeft het Brusselse hof van beroep beslist en is bevestigd aan VTM NIEUWS. Ze verandert meteen haar naam en neemt die van haar wettelijke vader aan: van Saksen-Coburg-Gotha. Koning Albert kan wel nog in Cassatie gaan. Intussen heeft haar advocaat laten weten dat Delphine verheugd is met het arrest. “Een juridische overwinning zal nooit de liefde van een vader vervangen, maar biedt een gevoel van gerechtigheid”, aldus meester Marc Uyttendaele. 

109 reacties

  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Al dat getoeter is te veel. een duistere wip van de koning , of het nu was met een adeldame of een prostituee is eigenlijk hetzelfde: het baarde een princes. Een koninklijk schot. Toch straffe kost als je het mij vraagt.
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Had ze het ook gedaan als haar biologische vader een gewoon werkmens was ik denk het niet ze wil enkel haar deel van de erfenis
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    En gaat ze nu als prinses de landstalen aanleren ? Of zal dat voor haar teveel gevraagd zijn . In ieder geval als ik ze moest tegenkomen zal ze mijn taal mogen spreken 't zal rap zijn sorry ik ken u niet en versta u niet .
  • Andr� lernout

    4 jaar geleden
    Als ge naast de pot pist moet ge de gevolgen onder ogen zien in plaats van de schijnheiligaard uit te hangen.
  • Elfriede Accoe

    4 jaar geleden
    Ze krijgt wat ze verdient. Een pyrrusoverwinning noem ik dat. Ze heeft 2 vaders verloren, miljarden, de afkeer van de koninklijke familie en ze heeft nu een vierde deel van de erfenis en is ze " prinses "? Was het de moeite om voor te vechten. Het zegt waar zij en haar moeder voorstaan: WRAAK. Zouden ze dat nu echt vieren?