Ewout De Feyter benadrukt dat hij met geen enkele partij is verbonden, maar vindt wel dat de verkiezingsuitslag moet worden gerespecteerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ewout De Feyter benadrukt dat hij met geen enkele partij is verbonden, maar vindt wel dat de verkiezingsuitslag moet worden gerespecteerd. © Florian Van Eenoo Photo News

“Omgekeerde democratie!”, “Buitenspel gezet!”, “Een lege doos!”: daarom hangen zij de Vlaamse Leeuw uit

N-VA-politicus Theo Francken riep na de vorming van de Vivaldi-regering op om de Vlaamse Leeuw uit te hangen omdat De Croo I geen Vlaamse meerderheid heeft. Zijn oproep werd gretig opgevolgd in kringen van N-VA en Vlaams Belang, waar leeuwenvlaggen wel vaker gewoon in de kast liggen. Maar ook Vlamingen zonder partijkaart gingen in op de vraag van de oud-staatssecretaris. “Het kan toch niet dat een monstercoalitie wordt gesmeed om de grootste Vlaamse partij buitenspel te zetten?”

75 reacties

  • Hugo De Coster

    4 jaar geleden
    Alleen al het feit dat het bijeenraapsel van al departijtjes in deze regering een partij uitsluiten door een cordon isondemocratisch.
  • Nema De Geest

    4 jaar geleden
    Marc Wouters, cijfers liegen niet maar je moet wel weten hoe zetels verdeeld worden. Een Waalse stem is niet meer waard. Vergelijk eens hoeveel stemmen er nodig zijn per partij en de cijfers zullen aantonen dat een Vlaamse stem niet minder doorweegt. Dat er verschillen zijn heeft niet te maken met Waals of Vlaams maar met andere factoren. Het is mogelijk dat er op 1000 mensen 90% mag kiezen en elders maar 60%, maar de volledige 1000 moet vertegenwoordigd worden door de politiek.
  • Monique Asaert

    4 jaar geleden
    In België zijn er veel die zeggen,het is goed dat de nva en vlaams belang langs de kant staan! Want die roepen hard.Maar voor de Catalanen in Spanje hebben ze begrip, en die kunnen ook hard roepen!
  • paul vdkerckhove

    4 jaar geleden
    Als we gaan eten naar het restaurant ,is het belangrijkste dat we lekker eten voor ons geld , en niet welke taal de kok spreekt .
  • Marc Nijs

    4 jaar geleden
    Correcte analyse Kurt Swinnen. Dat is de essentie waar het bij de nva om draait.