Beelden van de ceremonie voor Amy Coney Barrett in de Rozentuin van het Witte Huis vorige week zaterdag.
Volledig scherm
Beelden van de ceremonie voor Amy Coney Barrett in de Rozentuin van het Witte Huis vorige week zaterdag. © AP

Was evenement in Rozentuin de superspreader? Beelden tonen hoe besmette senator iedereen omhelst

Amerikaanse media vragen zich af of een evenement in de Rozentuin van het Witte Huis vorige week zaterdag de superspreader zou kunnen zijn die leidde tot de coronabesmetting van president Trump, zijn vrouw Melania en een heleboel van zijn medewerkers. Er doken immers beelden op die tonen dat er van sociale afstand en mondmaskers geen sprake was. De beelden laten ook zien hoe een Republikeins senator die nadien positief bleek te zijn, een heleboel gasten omhelsde.

18 reacties

  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    In zowat alle tweets van Trump of over hem was het altijd moeilijk waarheid en fake uit mekaar te houden. Ook nu...
  • PAUL DALEMANS

    4 jaar geleden
    Is dit wel allemaal echt of just fake News waarin deze President een uitblinker is. Alle middelen zijn goed om stemmen te winnen. Ik geloof niets van die hele story!
  • herman schrijvers

    4 jaar geleden
    Eigen schuld dikke bult geen compassie mee hebben zijn grote mond zal nu wel gesnoerd worden zeker .
  • Dave Janssens

    4 jaar geleden
    Sommigen hebben het over strategie. Hoe dan? Eerst de gevaren van het virus staalhard minimaliseren en ontkennen, vervolgens toegeven dat hij de bevolking heeft voorgelogen en het virus niet zo onschuldig is als eerst gezegd, vervolgens zelf besmet geraken en luidop denken (hopen) dat het goed met hem gaat. Is medelijden de soort strategie dat hij in gedachte heeft oid want ik volg even niet (...).
  • Tony Pauwels

    4 jaar geleden
    Ja, er hoeft er maar één besmette "knuffelaar" tussen te zitten om een hele bende niet-afstandhouders-want-het-is-toch-allemaal-zo-erg-niet te zegenen met het virus. Deze mensen zouden beter moeten weten en zelfs het goede voorbeeld geven!