©  Pool via REUTERS

Shura Kitata bezorgt Eliud Kipchoge in Londen eerste nederlaag op de marathon in zeven jaar

De heerschappij van Eliud Kipchoge op de marathon is zondag in een drijfnat Londen ten einde gebracht. De Keniaanse wereldrecordhouder, die voor zijn vijfde overwinning in de klassieker in de Engelse hoofdstad ging, moest Shura Kitata voorlaten.

Bron: BELGA

De Ethiopiër was niet alleen de atleet die op het beslissende moment in de race het tempo opschroefde en Kipchoge op achterstand zette, hij bleek ook nog de beste eindsprint in de benen te hebben. Kitata won in 2u05:41, Kipchoge kwam een dikke minuut later pas als achtste over de finish in 2u06:49. Het is voor Kipchoge zijn eerste ‘nederlaag’ op de marathon in zeven jaar.

Kitata werd op het podium vergezeld door de Keniaan Vincent Kipchumba en zijn landgenoot Sisay Lemma.

De Keniaanse Brigit Kosgei won eerder op de dag bij de vrouwen in 2u18:58.

Er mochten dit jaar omwille van de coronamaatregelen in Groot-Brittannië enkel professionele lopers aan de start verschijnen. Er werd gelopen op een parcours van 2,15 kilometer rond St. James’s Park, nabij Buckingham Palace. De atletes liep 29 rondjes over het parcours.

De Marathon van Londen werd omwille van de coronacrisis van april naar oktober uitgesteld. Er waren geen toeschouwers toegelaten langs het parcours.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer