Man (86) krijgt stadswachten aan de deur nadat buur klaagt over topless tuinkabouter: “Openbare zedenschennis, zeiden ze”

Louis Poels kreeg de halfnaakte kabouter van zijn buurman Karl (rechts). ©  Bert De Deken

“Openbare zedenschennis.” Het was niet niks waarvan de 86-jarige Louis Poels uit Turnhout werd beschuldigd door de stadswachten die plots aan zijn deur stonden. Niet dat hij zelf halfnaakt door straat was gelopen, wel omdat hij een topless tuinkabouter in zijn voortuin staan heeft die blijkbaar niet zedig genoeg is voor een overbuur.

Die overbuur contacteerde de stadsdiensten. “Ze zeiden dat ik met de topless tuinkabouter in mijn voortuin openbare zedenschennis pleeg”, zegt Louis, die de tuinkabouter kreeg van zijn buurman. “Hij zou aanstootgevend zijn voor passerende kinderen. Ze wilden dat ik het beeld aankleedde, of achter mijn huis zette.”

Even vreesde Louis dat hij een GAS-boete zou krijgen, maar daar hoeft hij zich volgens burgemeester Paul Van Miert (N-VA) geen zorgen over te maken. “We stuurden de stadswachten nadat er een klacht van een overbuur was binnengekomen”, vertelt die. “We probeerden het op te lossen met de vraag om die kabouter misschien ergens anders te plaatsen. Meer is er niet aan de hand.”

LEES OOK. Mooie reclame voor Tuincentrum Pelckmans na ‘tuinkabouterzaak’: “Ze zijn uitverkocht” (+)

De politie ziet alvast ook geen reden om Louis op de bon te zwieren als hij zijn kabouter toch wil laten staan. “Manneken Pis staat in Brussel toch ook open en bloot zijn ding te doen?”, klinkt het bij de lokale politie. “Dit valt onder de noemer artistieke vrijheid en is dus geen strafbaar feit.” (wad,csn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen