© Tom Palmaers

Vrachtwagen Puur Limburg knalt tegen spoorwegbrug

Zwarte klap woensdagochtend aan de spoorwegbrug over de Hefveldstraat in Hasselt. De bestuurder van een vrachtwagen van Puur Limburg was net gaan leveren bij Delhaize, toen hij onder de veel te lage brug wilde doorrijden.

toro

Met veel kabaal knalde hij met de vrachtwagen tegen de 2,4 meter hoge brug. Gelukkig kwam de bestuurder er met de schrik van af. Het laadruim van zijn voertuig wel tot schroot herleid. Even later werden de foto’s van het ongeval al druk besproken op Facebook. In de Hefveldstraat knallen dan ook vaker vracht- en bestelwagens tegen het erg lage brugje.

“Onze chauffeur is gewoon even verstrooid geweest tijdens een ronde”, zegt verantwoordelijke Sander Dragt van Puur Limburg. “Hij had die route nog nooit genomen. Achteraf zie je natuurlijk ook wel dat die vrachtwagen veel te hoog is voor dat brugje. Maar het is gebeurd in een moment van verstrooidheid, terwijl onze chauffeur nog nooit iets aan de hand gehad heeft. Heel vervelend, maar menselijk. We zijn vooral blij dat er niemand gewond is. En tja, nu die foto toch zo snel rond gaat is het misschien reclame? We promoten alvast verse Limburgse producten van eigen bodem. Hopelijk gaan we er nu extra verkopen, zodat we een nieuwe vrachtwagen kunnen betalen. De klanten hebben we woensdag alvast verder geholpen door snel een bestelwagen te huren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer