Philip Brinckman is voorzitter van de commissie Beter Onderwijs, die de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen naar een hoger niveau moet tillen.
Volledig scherm
Philip Brinckman is voorzitter van de commissie Beter Onderwijs, die de kwaliteit van het onderwijs in Vlaanderen naar een hoger niveau moet tillen. © Photo News

Deze ‘gewone’ leraars en experten moeten kwaliteit van Vlaams onderwijs verbeteren

De commissie Beter Onderwijs, opgericht door Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), is van start gegaan. Er werden zeven onderwijsexperts en zeven leerkrachten geselecteerd die concrete aanbevelingen zullen doen om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. "Door mensen uit het werkveld in te zetten, zal het debat zich niet boven de hoofden van de leerkrachten afspelen", klinkt het bij voorzitter Philip Brinckman.

13 reacties

  • Jonas Gent

    3 jaar geleden
    Het probleem ligt bij de koepels en dat dat inclusief gezwans dat zij toevoegen in de leerplannen. Daarnaast gaat het niveau omlaag omdat er bij heel wat kinderen geen ouders zijn die op jonge leeftijd helpen met lezen, de tafels, ... . Die achterstand halen ze nooit meer in!
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Thuisonderwijs werkt alleen bij slimme en meewerkende kinderen, stabiel gezin, en +-bekwame ouders. En sociale vaardigheden ontwikkelen niet genoeg.
  • Jacqueline Sels

    4 jaar geleden
    Chris Dupont, met een lessenrooster van 21 uren ben je min. 45 u/week a h werken. Zonder extra voordelen is onderwijs normaal betaald voor 3 jaar bachelor en pensioen compenseert ontbreken v groepsverz, hospitalisatieverz, woon-werkvergoeding, laptop,...
  • Eddy Peeters

    4 jaar geleden
    Experten goed en wel. De realiteit is nu dat in bepaalde richtingen Hogeschool 1e jaars De studenten 1x om de 2 weken een leslokaal zien en voor de rest thuiszitten. Hoe kan daar nu iets van komen. Stop maar met het zoeken naar NOG meer experten.
  • Luc Hauben

    4 jaar geleden
    Wat mogen we ons gelukkig prijzen in dit land, voor alles en nog wat hebben we experten en commissies, allen vet betaald natuurlijk, maar nu, oplossingen, dat is iets anders hé, Jan met de pet zoek t maar uit.