Brusselse cafébazen krijgen 2.000 euro omdat ze hun zaak moeten sluiten

Brussel neemt maatregelen om de zwaar getroffen horeca-uitbaters een financieel duwtje in de rug te geven. Per gesloten bar, café of nachtclub krijgt de uitbater 2.000 euro.

tg

Naar aanleiding van zowel de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad als die van de Brusselse provinciale crisiscel die de horeca hard treffen, heeft de Stad Brussel donderdag beslist om bars en cafés die een maand lang gesloten moeten blijven, te steunen.

“Een premie van 2.000 euro per gesloten bar, café en nachtclubs zal worden uitgekeerd. Dat zal de stad ongeveer 1 miljoen euro kosten”, zo luidt het.

Er komt ook een vrijstelling van minstens één maand voor de huurders van de Regie der Gebouwen en het OCMW van de Stad Brussel die moeten sluiten. “We roepen privéverhuurders en brouwers op om hetzelfde te doen. Er is op dit ogenblik nood aan solidariteit tussen huurders en verhuurders”, zegt Wafaa Hammich, woordvoerder van burgemeester Close.

Het College heeft eveneens beslist om de huurders van sportkantines van de Stad Brussel vrij te stellen van huur.

Wie financiële problemen zou krijgen door de maatregelen, vooral dan horecapersoneel, kan bij het OCMW terecht.

Brussel heeft strenge maatregelen genomen omdat het aantal besmettingen er blijft stijgen. Zo moeten alle cafés sinds vandaag een maand dicht.

Cafébazen zeggen dat de premie maar een doekje voor het bloeden is en dat ze er niet eens al hun kosten mee kunnen betalen.

LEES OOK. Hoe moeilijk is het om van een café een restaurant te maken en hoe groot is de economische schade al in de sector?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen