Victor Dauginet: “Mijn prioriteit zou zijn om de armoede aan te pakken. Na deze oefening moeten economen de effecten berekenen en erop letten dat de last terechtkomt daar waar het de bedoeling was.”
Volledig scherm
PREMIUM
Victor Dauginet: “Mijn prioriteit zou zijn om de armoede aan te pakken. Na deze oefening moeten economen de effecten berekenen en erop letten dat de last terechtkomt daar waar het de bedoeling was.” © Tine Schoemaker

“Herteken het fiscaal systeem nu eens grondig”: fiscalist Victor Dauginet fileert regeerakkoord

Het regeerakkoord wijdt drie pagina’s aan eerlijke fiscaliteit. Vooral de bijdrage van de sterkste schouders springt in het oog, al blijft de uitwerking nogal vaag. De bekende fiscalist-advocaat op rust Victor Dauginet waarschuwt voor een ‘zoveelste blunder’ en legt de lat hoger: een volledige herziening van de fiscale wetgeving.

26 reacties

  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Wat het K.I. betreft: Ik vraag me af waarom ik jaarlijks een stevige onroerende voorheffing mag betalen voor een huis waar we, mijn vrouw en ik, 25 jaar hard voor hebben gewerkt. In feite stop je nooit met betalen, niet voor een huurhuis, niet voor een eigen woning.
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    iedereen een forfaitbedrag toekennen zoals een gewone werknemer ,gedaan met al die aftrekpostjes en creatieve ingevingen ...als het forfaitair bedrag te laag ligt moeten ze het maar aanvechten en zwart op wit aantonen bij de fiscus .Ook al de ontvangsten echt als jaarlijks bruto inkomen beschouwen .. niet alleen de wedden en lonen ..
  • Jean-Marie Gijsen

    4 jaar geleden
    We moeten met zijn allen wel betalen om aan ons eigen geld te geraken uit de muur. Is dat geen belasting ? Er zijn geen bedrijven meer die cash geld aan hun werknemers geven.
  • Guido Ceuleers

    4 jaar geleden
    Schandalig dat iemand die hard gewerkt,gespaard heeft en een his/appartement heeft, nog ieder jaar onroerende voorheffing moet betalen.Erfbelasting op geld waarvan al belastingen werden afgehouden.Ik had bij werkgever een pensioenfonds,heb betaald op opname kapitaal,dit wordt maandelijks nog eens bijgerekend bij mijn pensioen,dus ik betaal 2x.
  • erik nulens

    4 jaar geleden
    Elke econoom weet dat maximum rendement aan belastingen ergens rond de 27% aanslagvoet ligt. Dan kan men op solidariteit rekenen. Niet aan de huidige tarieven.