BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Topman Roger Kesteloot noemt staking bij De Lijn “onverantwoord”

Roger Kesteloot, directeur-generaal bij De Lijn, noemt de 24 urenstaking die de vakbonden vandaag houden "onverantwoord, zeker na de engagementen die we hebben genomen ten opzichte van de werknemers waar het nu over gaat", zei hij in De Ochtend op Radio 1.

9 reacties

  • luc Huysmans

    4 jaar geleden
    Dat ze vlug heel de lijn privatiseren dan zullen ze wel anders piepen. De scholen zijn juist terug bezig en iedereen kan terug aan het werk dus is het tijd om te beginnen met staken bij de lijn. Betaal maar voor abonnementen lieve burger
  • jan geens

    4 jaar geleden
    @Albain Van Eycke Die van de horeca worden niet betaald als ze niet werken en de lijn mensen wel ... verder moet je het niet zoeken hoor ..
  • Pieter Verhulst

    4 jaar geleden
    Het is inderdaad een schande. Leerlingen en studenten, zowat de enige nog betalende gebruikers, zaten zo al opeen gepakt in deze corona tijden en nu gaan ze ze als sardienen moeten stapelen in corona tijden. Heel verantwoord optreden van onze vakbonden. Hopen besmettingen tegenover 50 jobs. Trouwens waarom zijn er altijd acties op openbare diensten en zelden in privé sector? Iedereen uit privé sector zou zijn vakbondsbijdrage moeten stoppen.
  • Etienne Goedertier

    4 jaar geleden
    Heb ooit gesolliciteerd bij De Lijn. Drie (3) maanden later kreeg ik pas een antwoord. En dan zou je hopen dat er nu controleurs op de ritten zitten om de controle van vervoersbewijzen én de mondmasker te doen, maar geen kat te zien. En ook vele chauffeurs houden geen toezicht op de passagiers, zodat er regelmatig jongeren met een mondmasker onder de kin opstappen. De Lijn loopt al jaren niet meer in de lijn!
  • Albain Van Eycke

    4 jaar geleden
    Ja het is weer van da, stakingen, prikacties en elk jaar een euro opslagen voor de gepensioneerden. Heb totaal geen begrip voor deze acties, dat ze blij zijn dat ze kunnen werken in deze tijd. Denk maar eens wat de horeca nu allemaal overkomt, díe mensen zouden maar wat graag werken.