©  Jan Van der Perre

Covid-19 slaat toe bij Antwerp FC: Lukaku, Seck, De Sart en Coopman testen positief

Na nieuwe coronatests afgelopen weekend blijkt dat vier spelers van Antwerp FC positief getest hebben op het Covid-19-virus. Het gaat om kersvers topaanwinst Jordan Lukaku, verdediger Abdoulaye Seck en de gekwetsten Sander Coopman en Alexis De Sart. Ook een aantal mensen uit de sportieve omkadering legden een positieve test af. Spelers en medewerkers gingen meteen in quarantaine. De Bosuil gaat op slot, enkel de trainingen met de rest van de kern gaan nog door.

(pego)

Covid-19 is de poorten van de Bosuil binnengeslopen. Vorige week donderdag testte al een medewerker van Antwerp FC positief. Bij de spelerskern werden toen geen besmettingen vastgesteld, maar voor alle zekerheid werd de groepstraining vrijdag meteen afgelast en kregen alle spelers een individueel programma.

Helaas. Nieuwe testen bij de spelers en omkadering van de A-kern afgelopen weekend brachten slecht nieuws. Vier spelers testten positief. Vooral de naam van nieuwe aanwinst Jordan Lukaku, op de laatste dag van de mercato op huurbasis van Lazio naar Antwerp gekomen, is opvallend. Daarnaast testte ook verdediger en basisspeler Abdoulaye Seck positief. De twee andere namen zijn sportief minder ‘vervelend’: zowel Sander Coopman als Alexis De Sart zijn nog op de terugweg na een blessure.

Ook een aantal mensen uit de sportieve omkadering legden een positieve test af. Alle betrokkenen zijn na het vernemen van hun positieve test onmiddellijk in quarantaine gegaan en stellen het volgens de club ‘goed’. De komende week gaat ook de Bosuil in lockdown. Enkel de fanshop blijft open, vanaf woensdag, al het andere personeel werkt verplicht van thuis uit en de beloftenploeg moet individueel trainen. De bouwwerken aan tribune 4 blijven wel verdergaan.

Zulte niet, Europees wel?

De A-kern blijft deze week wel verder trainen, zij het in twee aparte bubbels van maximaal 15 spelers, waarbij de groep werd ingedeeld in twee aparte kleedkamers. De club wil immers geen enkel risico nemen, aangezien er sportief erg drukke én belangrijke weken aankomen voor het stamnummer 1. Komend weekend nog de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem, de donderdag daarop de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League, enkele dagen later de derby tegen Beerschot en weer enkele dagen later de Europese thuiswedstrijd tegen Tottenham.

De besmette spelers zullen al zeker de competitiewedstrijd tegen Zulte Waregem moeten missen, aangezien ze volgens het protocol van de Pro League minimum zeven dagen in quarantaine moeten blijven en daarna pas terug kunnen aansluiten bij de groep als ze de laatste drie dagen vrij van symptomen bleven. Het risico dat die wedstrijd eventueel uitgesteld zou moeten worden, is voorlopig bijzonder laag. Het protocol van de Pro League zegt immers dat dan zeven spelers besmet moeten zijn én bovendien moet het om regelmatige spelers gaan. Voorlopig valt enkel Seck in die categorie.

De club hoopt dat nieuwe besmettingen uitblijven en Jordan Lukaku en Seck te kunnen recupereren voor de eerste Europese verplaatsing naar Bulgarije, tegen Ludogorets op 22 oktober.