Direct naar artikelinhoud
Tv-nieuws

Presentatrice Gerty Christoffels (62) overleden

Gerty Christoffels is overleden.Beeld Dieter Bacquaert

Gerty Christoffels (62) is maandagavond overleden, dat meldt Het Laatste Nieuws. De Vlaamse presentatrice, vooral bekend van Boeketje Vlaanderen en De drie wijzen, was al een tijdje ziek. 

Gerty werd in 1984 aangenomen bij de toenmalige BRT. Ze presenteerde er onder andere Boeketje Vlaanderen, haar eerste programma, dat meteen razend populair werd. 

Zelf had Gerty nooit verwacht dat net zij gekozen zou worden voor de job. “Al die kandidaten zagen er zo gesofisticeerd uit. Ik dacht: Christoffels, pakt uw sjakosj en ga terug naar Limburg. Jij hoort hier niet thuis”, vertelde ze daarover later bij Radio 2. Toch zag de BRT in haar het perfecte gezicht voor de show. Christoffels maakte uiteindelijk 25 jaar lang televisie.

VTM

Daarnaast was ze ook te zien in Het ei van Christoffels en Personal upgrade. Voor dat laatste programma mocht ze zelfs Bill Gates interviewen. Later werd Gerty een vertrouwd gezicht in De drie wijzen. Ze deed daar dienst als de zogenaamde ‘schietschijf’ van Walter Grootaers en Jacques Vermeire.

Gerty Christoffels in ‘De drie wijzen’.Beeld rv

In 1995 maakte ze de overstap naar VTM. Daar was ze te zien in Lekker thuis, Groene vingers (als voorganger van Mark Demesmaeker). Toen haar contract bij VTM niet verlengd werd, besloot ze zelfstandige te worden. “Ik geef trainingen in presentatie- en communicatietechnieken”, zo legde ze uit in 2015. “Het was een logisch gevolg van de talrijke vragen die kreeg. Ik heb bijna 25 jaar tv gemaakt en mensen vroegen me al wel eens of ik hen kon ‘leren presenteren’. De stap was niet zo groot om zelfstandig te worden, dat statuut had ik al lang.”

‘Een enorm verlies’

“Ik heb nog contact met haar gehad tot enkele dagen terug”, aldus Jacques Vermeire. “We hebben de laatste jaren nog een tournee gedaan met de oude ‘Drie Wijzen’. Af en toe gingen we ook eens iets eten. De laatste twee maanden heb ik wekelijks met haar getelefoneerd, tot vorige week, toen ze nog amper kon praten... We hebben het allemaal zien aankomen, maar het blijft dramatisch natuurlijk he.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@teleticketservice) op

“Ik zal haar altijd herinneren als toffe vriendin. ‘De Drie Wijzen’, dat was helemaal aan het begin van mijn carrière, en Gerty had iets speciaals. Ze was ook gewoon een tof mens, ook op privévlak kwamen we er goed overeen. Ze was heel lief, heel attent, en zat altijd goed in haar rol. We moesten haar altijd zowat ‘pakken’ in ‘De Drie Wijzen’, dat was haar idee. Dat was haar functie in het programma, zei ze. Maar het was ook iemand waar je altijd toffe gesprekken mee had. Een geweldig talent en een enorm verlies.”

In 2017 was Gerty ook te zien in Hoe zal ik het zeggen. Bekijk hieronder dat fragment.