1. Melissa Depraetere (Vooruit) toont zich strijdvaardig op 1 mei in Oostende: “Bij ons staan de gewone dingen waar mensen van wakker liggen echt bovenaan”

    Melissa Depraetere (Vooruit) toont zich strijdvaar­dig op 1 mei in Oostende: “Bij ons staan de gewone dingen waar mensen van wakker liggen echt bovenaan”

    De straten van Oostende kleurden traditioneel rood op 1 mei. Honderden mensen namen deel aan de betoging en verzamelden op het Sint-Petrus-en-Paulusplein waar nationaal voorzitster van Vooruit Melissa Depraetere hen verwelkomde. Ook Annuschka Plovie uit Bredene trok naar Oostende: “Ik besef heel goed het belang van 1 mei. Dat is minstens één dag dat we zeker naar buiten moeten komen om te blijven ijveren voor gelijke rechten en de verdeling van rechten”, vertelde ze.
    Oostende
  2. Moet cultuur goedkoper of zelfs gratis worden in Oostende? Wij deden de politieke rondvraag: “Dat het omwille van tweedeverblijvers niet gemakkelijk is om musea gratis te maken, is gebakken lucht”
    PREMIUM

    Moet cultuur goedkoper of zelfs gratis worden in Oostende? Wij deden de politieke rondvraag: “Dat het omwille van tweedever­blij­vers niet gemakke­lijk is om musea gratis te maken, is gebakken lucht”

    Het gratis maken van museumbezoeken is een dilemma dat veel vragen oproept over hoe er in Vlaanderen omgegaan wordt met het toegankelijkheidsaanbod. De Oostendenaar is vragende partij om cultuur goedkoper te maken. Dat blijkt uit onze rondvraag, waar meer dan 130 Oostendenaars hun stem lieten horen. Wij luisterenden bij de politieke verantwoordelijken hoe haalbaar dat is. “Om niet stedelijke musea, zoals Mu.ZEE, gratis te maken, moeten we in onderhandeling gaan met de besturen. Ons voorstel moet nadien nog goedgekeurd worden”, klinkt het alvast vanuit de Stad.
    Oostende