Wateroverlast in Aartselaar en langdurige droogte in Langemark. Volgens het KMI krijgen we de komende jaren steeds meer extreem weer.
Volledig scherm
PREMIUM
Wateroverlast in Aartselaar en langdurige droogte in Langemark. Volgens het KMI krijgen we de komende jaren steeds meer extreem weer. © Marc De Roeck / Henk Deleu

Winters worden natter, hittegolven intenser: klimaatrapport KMI nog pessimistischer

Als de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen niet wordt aangepakt, zal de gemiddelde temperatuur in België met vijf graden stijgen tegen het eind van de eeuw. Volgens het nieuwe Klimaatrapport van het KMI, dat nog pessimistischer oogt dan dat uit 2015, mogen we ook nattere winters en intensere hittegolven verwachten.

7 reacties

  • karin verwimp

    3 jaar geleden
    Die nattere winters lig ik niet zo van wakker. Ten eerste gaan we de regen nodig hebben om de grondwatervoorraden voldoende aan te vullen voor de hittegolven. En ten tweede betekend dat meestal ook warmere winters. Die hittegolven daarentegen... die mogen ze naar Neptunus schieten. Die zijn voor niets goed, niet voor mensen, niet voor de dieren en niet voor de planten.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Dat ze in heel de wereld een vijfgangenmaal economie maken . Heeft de wereld twee dagen op een zevendagen week om zich een beetje te herstellen. Geen vrachtvervoer op de continenten in die twee dagen geen enkel bedrijf dat draait het is te proberen. Beter dan alles plat zo als in de Corona lockdown.
  • Danny Govaerts

    4 jaar geleden
    Al wie voor 2000 geboren is zal het dus met wat minder warme zomersporten stellen dan die na hun kwamen. Is misschien ook iets tijdelijk zo als net na de middeleeuwen toen was het hier ook 5 graden warmer dan de jaren voorheen.
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    10000 Jaar geleden is de volgende "ommekeer" begonnen en dat houdt geen mens tegen. Er is hier ooit eens een ijstijdperk geweest... over enkele eeuwen hebben we hier een watertijdperk met zonnige periodes.
  • Kurt Missotten

    4 jaar geleden
    Marc Talloen, de volledige transportsector wereldwijd, dus alle auto’s, openbaar vervoer, vrachtvervoer op de weg en op zee en vliegtuig verkeer samen heeft een kleinere uitstoot van broeikasgassen dan de veeteelt alleen. En als dat dan nog het enige probleem was dat veeteelt veroorzaakt dan viel het nog mee. Lees het boek comfortably unaware van Richard Oppenlander eens!