Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © REUTERS

Europese leiders kijken uit naar verklaring Boris Johnson over brexitonderhandelingen

Terwijl de Europese staatshoofden en regeringsleiders in Brussel enkele internationale dossiers bespreken, is het uitkijken naar de reactie van de Britse eerste minister Boris Johnson op de conclusies die de leiders donderdag goedkeurden over de brexitonderhandelingen. Ze legden de bal helemaal in het kamp van de Britten en alvast hoofdonderhandelaar David Frost reageerde daar erg negatief op.

2 reacties

  • Jan Hebbelinck

    4 jaar geleden
    @alber georges: Neen hoor, is heel gevaarlijke bluf van de Engelsen. Maar ook zij weten heel goed dat zij als 1 land meer te verliezen hebben dan 27 tegenover hen. Het is Boris zijn allerlaatste kans om toch maar te proberen zijn zin door te voeren, nu dit niet lukt zal hij wel meer toegeven. En terecht he. Zij zaten in een club (eu), hebben hem verlaten en willen nu de club uiteen omdat zij niet meer meedoen.
  • Albert Georges

    4 jaar geleden
    Het VK is slimmer en laten de EU gewoon links liggen !
  1. TERUGLEZEN OEKRAÏNE.  Moskou wil met nucleaire dreiging “westerse heethoofden afkoelen”

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Moskou wil met nucleaire dreiging “westerse heethoof­den afkoelen”

    Rusland dreigt Britse militaire doelwitten in en buiten Oekraïne aan te vallen en gaat ook testen uitvoeren met tactische nucleaire wapens. President Vladimir Poetin heeft hiervoor de opdracht gegeven. “De bedoeling is om het Westen af te schrikken”, klinkt het. In Oekraïne wordt eerder gelaten gereageerd. “Nucleaire chantage is niets nieuws”, stelt de woordvoerder van de militaire inlichtingendienst. Lees hier de ontwikkelingen van maandag 6 mei terug.
  2. Koning huldigt hyperambitieus Belgisch miljardenproject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijkheid?
    PREMIUM
    14

    Koning huldigt hyperambi­ti­eus Belgisch miljarden­pro­ject in Namibische woestijn in: wat is het precies? En wordt de droom ook werkelijk­heid?

    Aan grootse woorden en ambities geen gebrek in de woestijn van Namibië, op 8.000 kilometer van Brussel. Met de aankondiging van een investering van net geen 3 miljard euro in een groene waterstoffabriek en de bouw van een gloednieuwe haven van 1.300 hectare, zag Namibië koning Filip graag komen. Welke plannen zijn aangekondigd? Waarom trekken onze bedrijven daarheen? Hoe helpen ze ons en de Namibiërs vooruit? En hebben ze kans op slagen? “Het project is stilaan too big to fail.”