Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Deze Europese landen en regio's sluiten scholen opnieuw na explosieve stijging coronagevallen

Terwijl het aantal besmettingen steeds hoger oploopt in Europa, doet België er alles aan om de scholen open te houden. Ook onze buurlanden willen de kinderen het liefst zo lang mogelijk naar school zien gaan. Toch grijpen sommige Europese landen en regio’s alsnog naar een schoolsluiting in een ultieme poging om een lockdown af te wenden. Een overzicht.

3 reacties

  • dorsan hellebaut

    4 jaar geleden
    Kan mij iemand uitleggen waarom de Franstalige scholen in het Brussels gewest 2 dagen extra sluiten en rechtover deze school de Nederlandstalige school op het zelfde gewest open blijven!!!! Dit is België niet te verstaan
  • Luna Geerts

    4 jaar geleden
    Toch zijn er dus nog plekken op deze aardkluit waar ze de moed hebben om onpopulaire maatregelen te nemen voor het hogere goed. Als gewone burger kan ik niets anders dan dit toejuichen. Laat nu eens iedereen thuis blijven die dat kan. Wat niet hoeft uit te sluiten dat men werkt of studeert. Dat is de enige manier om de besmettingsgraad naar beneden te krijgen. Liever de korte pijn dan het aanmodderen van nu.
  • Eric Corten

    4 jaar geleden
    Natuurlijk zijn de scholen een hele belangrijke bron van besmettingen naar de bevolking toe, maar wie gaat die kinderen weer allemaal opvangen als de ouders werken zijn? Dit is de enige reden waarom men de scholen wil openhouden, al is het onverantwoord!