Sam De Bruyn emotioneel over overleden oma: “Zij maakte de oorlog mee en vond die minder erg dan de eenzaamheid in het woonzorgcentrum”

HLN TALKSSam De Bruyn, die onlangs zelf kampte met een burn-out, is ervan overtuigd dat we met de huidige pandemie een zwakke maatschappelijke schakel niet erkennen. Hij vraagt zich af hoe we de psychologische nasleep van de coronacrisis ooit kunnen oplossen. “We weten er niets over. Daarom moeten we op school van jongs af aan veel meer leren over psychologische problematieken”, stelt De Bruyn in het gesprek met Magali De Reu in ‘HLN Talks’.

10 reacties

  • Anja Muyshondt

    4 jaar geleden
    Mijn oma zei juist hetzelfde dat dit erger was dan de oorlog doordat ze haar familie nauwelijks kan zien haar laatste wens haar achterkleinkinderen nog eens zien zal helaas niet meer kunnen uitkomen ze is op 2 okt 90 geworden en is nu palliatief lieve meter
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    Velen ervaren nu hoe erg het is om opgesloten of geisoleerd te raken. Zij hebben dan nog alle comfort. Wat moeten gevangenen zeggen die jarenlang opgesloten worden . Wat met hun psychisch welzijn. Stof tot nadenken  
  • Gert Van meensel

    4 jaar geleden
    Liever een oorlog meemaken dan in een rusthuis te zitten,daar heb ik toch mijn bedenkingen over hoor!
  • Gert Persoons

    4 jaar geleden
    Een mooie en serene getuigenis. Punt uit!
  • Sonja Van de Sype

    4 jaar geleden
    Inderdaad Frank Balliauw ik heb dit ook al vele malen gezegd ze halen hun ouders of grootouders er niet weg en dan maar klagen. En oke niet iedereen kan dat maar ik ken er toch vele die wel zouden kunnen maar die last willen ze dus niet.