Aan de school in het Parijse Conflans-Sainte-Honorine waar leerkracht Samuel Paty door een 18-jarige Tsjetsjeen onthoofd werd, leggen mensen bloemen neer. De dader was geen leerling en woonde 100 kilometer verder.
Volledig scherm
Aan de school in het Parijse Conflans-Sainte-Honorine waar leerkracht Samuel Paty door een 18-jarige Tsjetsjeen onthoofd werd, leggen mensen bloemen neer. De dader was geen leerling en woonde 100 kilometer verder. © AFP

Expert radicalisering Karin Heremans: “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”

De schrikwekkende terroristische moord waarbij vrijdag een Parijse leraar geschiedenis het leven liet, doet ook Vlaamse lerarenkamers huiveren. “Wat gebeurd is in Parijs, is onze ergste nachtmerrie”, stelt directeur van het Atheneum Antwerpen en experte radicalisering Karin Heremans in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1. Zij merkte vandaag in haar leraarszaal “een zekere polarisering” op. “Iets waar we dienen voor op te letten.”

26 reacties

  • Pat Vanbeveren

    4 jaar geleden
    Weg met de politieke correctheid. We zijn ze beu. Ze ademen leugens. En het is hun toegestaan door de profeet.
  • danny janssens

    4 jaar geleden
    Dit moest er nog bij , een radicaliseringsexpert. Sommige zelfverklaarde expert denken de waarheid in pacht te hebben en zijn door hun naïviteit en idealisme een gevaar voor anderen. Af en toe zouden deze mensen eens dienen gewezen te worden op het feit dat ze onzin uitkramen en gewoon beter hun klep houden. Mevrouw Heremans , bij deze.
  • Ronald Beintema

    4 jaar geleden
    Heeft men zich wel eens afgevraagd waarom de tegenhanger van de westerse samenlving, de islam, zich settelt in Europa en andere westerse landen? Het is toch eigenaardig en zichzelf tegensprekend dat zoiets  hier voet op bodem wil zetten, terwijl ze niets met onze manier van leven hebben! Ik moet dit even hebben gezegd!
  • jan wuyts

    4 jaar geleden
    Radicalisering de eerste stap is de hoofddoek zelfs nu al bij12 jarige meisjes al te zien maar ja iedereen kijkt de andere kant op.
  • jim choose

    4 jaar geleden
    "Polarisatiemanagement", de zoveelste maat voor niets.  De mensen zijn deze praatjes beu.