Els Clottemans op 20 oktober 2010, vandaag exact tien jaar geleden, toen ze het verdict van de assisenjury te horen kreeg.
Volledig scherm
Els Clottemans op 20 oktober 2010, vandaag exact tien jaar geleden, toen ze het verdict van de assisenjury te horen kreeg. © BELGA

Els Clottemans mag gevangenis veertien jaar na parachutemoord nog niet verlaten

Els Clottemans, die vandaag exact tien jaar geleden schuldig werd verklaard aan de moord op haar liefdesrivale Els Van Doren in de beruchte zaak rond de ‘parachutemoord’, mag de gevangenis voorlopig niet verlaten. Dat heeft de Gentse strafuitvoeringsrechtbank beslist, zo schrijft Het Nieuwsblad. De nu 36-jarige Clottemans werd tot dertig jaar cel veroordeeld voor de moord in 2006. 

18 reacties

  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    De veroordeling is logisch te noemen. Als mensen hier mee weg komen worden er nog veel meer parachutes gesaboteerd. Wat niet oké is in ons rechtssysteem dat het ontkennen van de misdaad gezien wordt als een gebrek aan schuldinzicht. De rechtbank zegt, als jij niet toegeeft dat wij gelijk hebben mag je niet vrij, terwijl het een grondrecht is om de daad in casu te blijven ontkennen. Moordenaars met krokodillentranen lopen na een paar jaar fluitend de gevangenis uit. Bv. 'De riekmoord'.
  • Eric De Graef

    4 jaar geleden
    De veroordeling van Clottemans, zonder enig bewijs en enkel en alleen omdat al maanden in de krant stond dat ze schuldig was, zal een blaam op ons rechtssysteem blijven. In het bijzonder op de volksjury die zomaar - puur emotioneel en zonder enige kennis van zaken - het leven van mensen mag afnemen.
  • FRANS DE ROUCK

    4 jaar geleden
    Gangsters die politiemensen doodschieten komen vervroegd vrij.Dit bevestigt dat hey gerecht de poliyiemannen/vrouwen als vrij wild beschouwen. Op basis van vermoedens werd ze veroordeeld. Het triootje werd niet goed onderzocht. En misschien zit de dader wel buiten het trio. Hopelijk komt de waarheid aan het licht en moeten ze haar miljoenen betalen. Iemand moest hangen.Als ze JEF als advocaat had gehad zat ze geen dag in de bak.
  • Frank Louman

    4 jaar geleden
    De moordenaars van Kitty zijn na minder dan 10 jaar vrij , maar iemand die een passiemoord pleegt en dus veel minder kans maakt om te hervallen moet wel lang zitten.
  • Bettina de bruecker

    4 jaar geleden
    Ik dacht altijd,je bent pas schuldig als er bewijzen zijn....NIET dus...ik ga er me niet over uitspreken want ik weet het ook niet,maar stel dat het niet waar is....ik huiver bij de gedachte dat iemand me er zou inluizen in zo een geval....schuldig bevonden dus zonder enige bewijslast,griezelig hoor