Ga je veel koken deze herfst? Dan zijn deze pannen een must-have
Nu het buiten wat killer wordt, maken we het binnen extra gezellig. Daar horen ook lekkere gerechten bij die je helemaal in de herfstsfeer brengen. Haal je potten en pannen dus uit de kast voor een culinaire herfst.
Klassiekers met een twist
Voor dagelijkse kost mét een twist moet je natuurlijk bij Jeroen Meus zijn. Balletjes in tomatensaus is een klassiek recept voor Vlaamse gezinnen, maar het kan ook eens anders. Zo vind je op Dagelijkse kost ook recepten voor balletjes in peperroomsaus of seldersaus. Selder is op zijn best in de herfst en de winter, dus het is een ideaal moment om dat laatste eens te proberen.
Winters grillen
Een gegrild stukje vlees? Ook in de herfst- en winterperiode een echte aanrader. Combineer je gegrilde steak bijvoorbeeld eens met een pittige pikante saus, geroosterde groenten en krieltjes of gebakken patatjes. Haal je liever het barbecuerooster niet meer boven? Kies dan voor een goede grillpan, waarmee je zowel het vlees als de groenten kan roosteren. Ook in een grillpan kan je die typische grillijntjes creëren.
Snel in de wok
Een wokgerecht is perfect voor als het wat sneller moet gaan, én handig om restjes groenten en vlees (rund, kip of varken: anything goes) of tofu op te gebruiken. Zorg ervoor dat alles wat je in de wokpan wil gooien versneden is in reepjes of blokjes. Het beste resultaat haal je als je eerst je vlees of tofu bakt, dat vervolgens uit de pan haalt, en dan je groenten (eerst de harde!) wokt. Noedels of rijst kook je intussen apart en kan je aan het einde toevoegen.
Lang in de oven
Aan de andere kant is de herfst wel een goed seizoen om de oven weer volop te gebruiken, en ook tijd te maken voor gerechten die wat langer moeten garen. Op Nina vind je momenteel 3 herfstige bijgerechten uit het boek Slow van Louise Franc.
Nooit genoeg pannenkoeken
Na een lange boswandeling terug opwarmen met pannenkoeken en warme chocolademelk? De ideale weekendverwennerij, ook voor volwassenen! Tip: als je de perfecte pannenkoeken wil bakken, heb je een kwaliteitspan met antikleeflaag nodig, zoals deze van Jeroen Meus. In een mum van tijd bak je zo een hele stapel van het lekkers. ‘Gezond’ pannenkoeken eten kan trouwens ook: vervang het traditionele meel eens door speltmeel of boekweit, gebruik wat minder of geen suiker en hou het beleg gezond.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Het beste van twee werelden: de ginsecco is de perfecte cocktail voor de feestdagen
-
Spaargids.be
Zo spaar je jaarlijks ruim 1.000 euro uit dankzij één aanpassing in je werkroutine
Telkens dezelfde broodjeszaak of saladebar dichtbij je werk opzoeken is handig, maar het kost wel wat. Hoeveel geld kun jij besparen door je eigen boterhammen mee te nemen? En hoe spaar of investeer je die extra centen slim? Spaargids.be gaat het na. -
Kiezen voor veggie of vegan op restaurant? Onderzoek wijst uit: dit simpel trucje haalt klanten over de streep
Duurzaamheid is al lang geen modewoord meer, en dat zie je in de culinaire wereld: in steeds meer (sterren)restaurants vind je veganistische of vegetarische opties op de menukaart. Maar zijn we ook snel geneigd om vlees en vis links te laten liggen? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat één simpel trucje helpt om mensen over de streep te trekken: alles draait om de boodschap. -
-
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken
Zorgt de smaak van boerenkool ervoor dat u een grimas van afkeuring trekt? U bent niet alleen: onderzoekers hebben foetussen een huilende uitdrukking zien trekken wanneer zij in de baarmoeder aan de hippe groente worden blootgesteld. -
In de ranglijst van beste voedingsstijlen voor 2022 scoort dit alwéér het hoogst
Zoals elk jaar brengt het U.S. News & World Report met de hulp van voedingsexperts een ranking van de beste voedingsstijl van het moment uit. Denk daarbij niet meteen aan gewichtsverlies – al geeft het panel elk dieet daarvoor ook een score op vijf. Ook eetpatronen die meer gebonden zijn aan een levensstijl, zoals vegetarisch of Aziatisch, verschijnen in de lijst. De winnaar? Die zagen we van mijlenver aankomen. -
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
-
Jobat
Werken op een feestdag: hoeveel extra loon mag je verwachten?
-
Moeilijke eter? Wetenschappers ontdekken erg simpel trucje dat je kan uittesten
Tussen kerst en nieuw volgen de feestmalen elkaar op. Maar aan tafel begint het gemopper. “Ik lust dat niet.” Voor wie met de handen in het haar zit, komt de wetenschap met een nieuw trucje dat je kan uittesten, en het heeft alles te maken met de kleur van het bord. -
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
Heel wat werknemers verwachten in aanloop naar de zomervakantie hun deugddoend - jaarlijks terugkerend – extraatje: het vakantiegeld. Jobat.be klopte aan bij Matthias Debruyckere, juridisch expert bij hr-dienstengroep Liantis, om de meest gestelde vragen rond dit topic beantwoord te zien. -
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”