Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © EPA

Vlaams Belang niet opgezet met “onderbelichting” van partij op VRT: “Dit is systematische uitsluiting”

Vlaams Belang wordt onderbelicht op de VRT. Althans, dat beweert de partij zelf op basis van cijfers opgevraagd bij Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V). Vlaams Belang kwam dit jaar tot nu toe in geen enkel televisie- of radioprogramma aan bod dat geen nieuws of duiding bevat en is daar niet mee opgezet. “Vlaams Belang-kiezers betalen ook voor de VRT. Geen enkel argument kan deze systematische uitsluiting rechtvaardigen”, klinkt het scherp bij de partij.

35 reacties

  • Peggy De Weerdt .

    4 jaar geleden
    Van iemand van de VRT  zelf gehoord hoe een links nest dat dat daar wel is.  Objectiviteit is daar al lang niet meer aan de orde.Als je even goed kijkt, druipt het links correct politiek gedachtengoed er vanaf in duidings -en actualiteitsprogramma's.  Rechts is niet  zaligmakend maar een beetje meer objectiviteit zou geen kwaad kunnen om de geloofwaardigheid terug wat op te krikken bij de VRT.
  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Oei volgens OVLD, SPA , CD&V en meeloper Groen is er toch grote Democratie in België . Maar de echte democratie en de democratie die door de lozers van 2019 geïnterpelleerd word is een verschil van dag en nacht . Voor hun is democratie iets dat ze naar hun hand kunnen zetten om de kiezer gewoon te bedriegen, en om er zelf er beter van te kunnen worden . 
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Je kunt niet zeggen van de VRT dat ze politiek handelt als een soort Belgische BBC. Dergelijke neutraliteit is hier dode letter. Het is toch opvallend hoe goot de invloed van de CD&V nog steeds is waar deze kleine partij een heel groot deel van het segment bezet houdt. De politieke verkaveling van de VRT wordt geleid door een soort van nepotisme waarin belangrijke politieke figuren hun zeg hebben.
  • Dirk Sonck

    4 jaar geleden
    Ik kijk naar Farouk op VTM. Om me er steeds aan te herinneren waarom ik VB stem.
  • Frederik Vanduffel

    4 jaar geleden
    Waarom zou hij meer op het nieuws moeten komen. Het is allemaal hetzelfde zoals andere partijen, stunt en shows. Heeft u deze zoon van een flik en publiman met nog meer inkomens dan DJ BDW al horen vertellen dat bloed en bodem zo waar de corona virus had kunnen stoppen, maar neen ook hij vindt dat de Gouden  Dageraad mensen de gevangenis in moeten, terwijl hij dan wel een aantal VlBl fans van de Gouden Dageraad vette postjes heeftt bezorgd. Hetzelfde ivm de meningsuiting van revisionisten.