Joel Hoylaerts/Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts/Photo News

Confederatie Bouw boos op de Planckaerts: “Ze zondigen tegen zowat alle veiligheidsregels”

‘Château Planckaert’ is met meer dan een miljoen kijkers een van de populairste tv-programma’s van het moment, maar valt toch niet bij iedereen in de smaak. De bekende familie knapt een vervallen kasteel in Frankrijk op, maar zondigt volgens de Confederatie Bouw tegen zowat alle veiligheidsregels in de bouw. “Eddy en co zijn niet ‘goe bezig’, ook al zongen ze ooit van wel”, klinkt het. Om het belang van veiligheid in de bouw te benadrukken, heeft de Confederatie Bouw al anderhalf jaar de campagne www.safetymypriority.be lopen. Ondertussen heeft de familie ook gereageerd op de heisa. “Dit is niet onze eerste renovatie.”

105 reacties

  • Loesje Vranken

    4 jaar geleden
    Vind het een kei plezante familie, veel humor, veel wijze raad, emotioneel. Waarom liggen ze op de loer om deze mensen af te breken.Hij is van O terug moeten beginnen en proficiat nu. 1 hechte familie band.De zoon had zich vast gemaakt om zich veilig te stellen.Kon toch niet onder het platform gaan staan!! Veiligheid is daar wel prioriteit id familie.Zij steunen mekaar in alles.Dikke proficiat Eddy dat je uw kopje jaren geleden niet hebt laten hangen,gevochten hebt om te staan waar je nu staat!!
  • Jean Schepens

    4 jaar geleden
    het wordt méér dan stilaan tijd dat men deze mensen zich tegen zichzelf gaat beschermen ; dit gaat echt de - meer dan - ongezonde toer op met alle gevolgen van dienvoor alle betrokkenen.NONKELJEAN 
  • Jos Swaenen

    4 jaar geleden
    Safeti... daar gaan ze in Engeland misschien wel eens naar kijken. Maar als ik iets tegenkom in een andere taal zal ik zeker niet de moeite doen om te lezen. In mijn land wil ik in mijn eigen taal aangesproken worden, zeker door officiële instanties. En wat de Planckaerts bij hen thuis doen moeten ze zelf weten.
  • Gerrit Mangé

    4 jaar geleden
    Ok het is privé en de verbouwing gebeurt in het buitenland, maar met zoveel kijkers moeten ze wel een voorbeeld functie aannemen, ik snap niet dat de VRT dit grappig vind en er géén opmerking op heeft. Als elke zelfstandige verbouwer zo tewerk gaat betaalt ons sociaal systeem de gevolgen hiervan. Totaal onverantwoord. 
  • Kris Claes

    4 jaar geleden
    Federatie bouw heeft evenzeer recht op een mening te uiten. En ze hebben gelijk. In BE worden dagelijks werven stil gelegd wegens overtredingen maar controleurs kunnen niet overal zijn. Het zijn mensen zelf die fouten maken niet federatie bouw in deze. Planckaerts zijn met momenten echt wel gevasrlijk bezig en ze dienen als voorbeeldfunctie met op tv te komen. Beetje meer veiligheid tonen zou zeker op zijn plaats zijn. Al blijft het op deze manier best aangenaam kijken.