Sven Nys (archiefbeeld)
Volledig scherm
PREMIUM
Sven Nys (archiefbeeld) © Sebastien Smets - Photo News

Sven Nys: “Crossers staan vandaag bijna gratis aan de start”

VeldrijdenRenners zijn de grootste sponsors van de cross. Dat zegt Sven Nys (44), tweevoudig wereldkampioen en nu zelf de manager van een veldritteam. De tijd van de hoge startgelden is voorbij, aldus Nys. “Crossers rijden nu voor de helft of een tiende van dat geld.” Maar beter zo, dan helemaal niet meer crossen.

12 reacties

  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Eigenlijk zou geen enkele crosser startgeld mogen krijgen. De volledige beschikbare geldpot zou moeten gaan naar de wedstrijd. Op basis van de aankomst wordt het geld verdeeld, waarbij de 3 eerste uiteraard het meest krijgen. En waarbij de organisatie moet zorgen dat de eerste 50 renners een vergoeding krijgen in verhouding.
  • Lois Verdonk

    4 jaar geleden
    Veldrijden is voor de wielersport wat snelwandelen is voor de atletiek. Nijs heeft een wegwedstrijd enkel in de bezemwagen uit gereden.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Sven Kerstens moet eens gaan kijken bij de voetballers daar zijn renners vergeleken onderbetaald en het schoonste van al die voetballers hun training stelt in vergelijking met de wielrenners zo goed als niets voor.
  • Marnix laureyns

    4 jaar geleden
    Nijs Sven ik denk dat jij de VETPOT wel hebt gehad.net zoals de voetballers die overbetaald worden. Nu in 2020 is het voor iedereen een stuk minder.  Albert Van Damme  was ook crosser maar deed er een beroep bij. Hij was bloemenkweker  in weer en wind .
  • Peter De waele

    4 jaar geleden
    Ja ze zeggen zeven vette en zeven magere jaren. Zoonlief zal het met wat minder moeten doen. Het zijn voor iedereen mindere tijden.