Aan de woning in Gullegem waar het gezinsdrama zich afspeelde, werden zaterdag bloemen neergelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de woning in Gullegem waar het gezinsdrama zich afspeelde, werden zaterdag bloemen neergelegd. © Hans Verbeke

Verslagenheid in Gullegem groot na gezinsdrama dat moeder en dochter het leven kost: “Veroordeel niet, maar zorg voor elkaar”

GullegemHet gezinsdrama waarbij een moeder vrijdag haar jarige dochter (17) doodstak en daarna uit het leven stapte, veroorzaakt veel beroering in de Wevelgemse deelgemeente Gullegem. “Zo’n voornaam en enthousiast meisje, niet te vatten”, klinkt het. Ook burgemeester Jan Seynhaeve (CD&V) is diep onder de indruk. “Laat ons vooral goed voor elkaar zorgen”, zegt hij. “Daar hebben we in deze sombere tijden meer dan nood aan.”

  1. Op deze locaties kan je een stemcomputer testen

    Op deze locaties kan je een stemcompu­ter testen

    Begin juni trekken we opnieuw massaal naar de stembus voor de federale, Vlaamse en Europese verkiezingen. In Roeselare wordt het traditionele stembiljet vervangen door een digitale stemcomputer. Wie graag op voorhand weet hoe zo’n stemcomputer precies werkt, kan de komende weken op verschillende locaties terecht om al eens te oefenen. Zo wordt van 15 mei tot 5 juni in ARhus De Munt tijdelijk een test-stemcomputer geïnstalleerd ter hoogte van het Digipunt op verdieping -0. Ook in de Jeun-dienstencentra kan je terecht: van 15 mei tot 27 mei in Jeun Schiervelde, van 15 mei tot 5 juni in Jeun De Zilverberg en Jeun De Waterdam en van 28 mei tot 5 juni in Jeun Ten Elsberge. Daarnaast wordt er een test-stemcomputer geïnstalleerd in WZC Sint-Henricus van 28 mei tot 5 juni en bij Ligo Rumbeke van 15 tot 27 mei.
    Roeselare
  2. UITGETEST. “Maak je geest vrij... en ga dan maar op het spijkerbed liggen”: onze man wordt in Kortrijk fakir voor een dag
    PREMIUM

    UITGETEST. “Maak je geest vrij... en ga dan maar op het spijkerbed liggen”: onze man wordt in Kortrijk fakir voor een dag

    Ze slapen comfortabel op spijkerbedden, speerpunten en zwaarden schijnen hen niet te deren en lopen door glasscherven? Een waar kinderspel! Fakirs spreken al jaar en dag tot de verbeelding en worden vooral gelinkt aan oosterse landen. Toch heeft Kortrijk, met Johan Mertens (65), een eigen spijkerartiest in huis. Alles voor de lezer, en dus lieten wij ons gewillig pijnigen op een vlijmscherp bed om de geheimen van de fakirs te ontrafelen. Spoiler alert: we zullen nooit meer op dezelfde manier naar kiezelsteentjes kijken.
    Kortrijk