Illustratiebeeld van een coronatest. Inzet: diagram van FOD Volksgezondheid.
Volledig scherm
Illustratiebeeld van een coronatest. Inzet: diagram van FOD Volksgezondheid. © AP/FOD Volksgezondheid

Wanneer moet je je laten testen? Wanneer moet je in quarantaine? FOD Volksgezondheid geeft duidelijk overzicht

De nieuwe teststrategie en stijgende coronacijfers doen bij heel wat mensen vragen rijzen. Wanneer is een test nu juist verplicht en wanneer moet je in quarantaine? De FOD Volksgezondheid wil de onduidelijkheid de wereld uit helpen en giet alle antwoorden in een overzichtelijk diagram.

29 reacties

  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    zegt beter : wanneer MOOGT of KUNT ge u laten testen ? In de klas wordt 1 leerling positief bevonden en de rest krijgt van CLB een seintje " geen reden tot de geringste ongerustheid." Er wordt niet getest want er is geen testmateriaal beschikbaar. Wegens geldgebrek kunnen er geen wonderen gebeuren. Wij betalen belastingen aan stad, gemeente, provincie en overheid en geen enkele instantie kan voor testen zorgen  ? Oprecht ontwikkelingsland worden we dankzij al de experts economen...
  • Koen Goessens

    4 jaar geleden
    Wat gebeurt er als iemand besmet is met covid op werkplek, moet de persoon die je vervangt van ploegwissel ook getest worden?
  • Liz De Vuyst

    4 jaar geleden
    Wat als je positief test en geen klachten ontwikkelt? Hoe weet je dan of je uit isolatie kunt? En hoe moet een mens in godsnaam in isolatie met een huis met maar 1 badkamer?
  • Benny Vanoppen

    4 jaar geleden
    Het is ook niets te vroeg dat hier eens wat duidelijkheid in komt!
  • Ingrid Eetesonne

    4 jaar geleden
    Wat met kappers.die mensen worden ook aan besmetting blootgesteld.en mensen die in winkel werken waar er maar verder gewerkt moet worden.