thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Huisarts slaakt noodkreet: “Wij zijn ook mensen, en volledig uitgeblust”

Catherine Politis voelt zich “doodmoe” en “coronaziek”. De huisarts uit Heusden-Zolder trekt in de Artsenkrant aan de alarmbel. Ze wijst met een beschuldigende vinger naar de overheid die te veel taken naar de huisarts blijft doorschuiven. “We zijn oktober en er is gewoon niéts veranderd. Op zeven maanden tijd staat er niets op punt”, schrijft ze. Ze klaagt ook dat ze momenteel de tijd en energie niet heeft om de vele patiënten met psychische problemen in haar praktijk te helpen.

15 reacties

  • Paula Bleux

    4 jaar geleden
    Veel sterkte, en ja, onze overheid laat jullie in de kou staan. Erg, heeel erg. En aan al de rest van het land, die boven de wet staan, schaam julliewant dit virus vermoordt mensen, en samenleving. Beste hulpverleners, blijf volhouden. 90 %van de bevolking is jullie dankbaar, en heeft Respeckt voor jullie werk.
  • Toon Schouteden

    4 jaar geleden
    Er was eens een tijd dat ieder dorp slechts één huisarts had: 24 op 24 en 7 op 7 bereikbaar... Nu is het een "9 to 5" job en willen ze géén nacht- noch weekenddienst meer draaien. Kapitalisten die niets meer met de "zorgsector" te maken willen hebben.
  • Danny Bael

    4 jaar geleden
    Als je als dokter uitgeblust bent, heb je het verkeerde beroep gekozen. Als een dokter het al niet meer kan....wie dan wel nog zeg. Ga bloemschikken als je niet tegen de druk kunt alstublieft
  • Dirk Jansen

    4 jaar geleden
    Regering doe iets voor deze helden !!
  • Gunter Laurijssen

    4 jaar geleden
    Ze heeft gelijk. Waar zijn alle cijfers en wie ondersteunt de zorg en huisartsen. Nee alleen maar debatten en blablablabla op tv. Versoepelingen als ze de nieuwe regering willen doordrukken. De mensen zijn dan blij en maken zich dan niet druk om die nieuwe regering. Verstrenging na maak nieuwe regering. Maar licht want ja. Nu veel minder testen zodat ze niet kunnen tonen of het sluiten van de horeca wel het beoogde effect heeft op de positief geteste aantallen.
  1. "Zonder hem kon ik misschien niet meer supporteren voor KVO": Rita ontmoet na vijf jaar man die haar hielp na bizar ongeval
    PREMIUM

    "Zonder hem kon ik misschien niet meer supporte­ren voor KVO": Rita ontmoet na vijf jaar man die haar hielp na bizar ongeval

    “Ik herinner me nog een mannenstem die me geruststelde en de eerste zorg toediende met zijn broeksriem.” Bijna vijf jaar geleden raakte Rita Adam zwaargewond op het treinperron van Oostende. Maar wie haar toen als eerste hielp en zo mogelijk zelfs haar leven redde, bleef al die tijd een mysterie. Tot een toevallig babbeltje aan de onthaalbalie van woonzorgcentrum De Ril in Middelkerke plots duidelijkheid bracht. “Ik heb moeten huilen van ontlading toen ik eindelijk wist wie die man was”, zegt ze.
    Middelkerke, Oostende
  2. Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”
    PREMIUM

    Hebben wetenschap­pers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaan­doe­ning kan veroorza­ken”

    Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies? HLN Wetenschapsanalist Martijn Peters licht toe.