Vals geld in omloop in Limburg: “Controleer uw biljetten”

De politie waarschuwt voor valsmunters die actief zijn in onze provincie. Zo waren er recent enkele meldingen van valse eurobiljetten in Lanaken en Maasmechelen. “Het is belangrijk dat u voordat u een biljet accepteert, goed kijkt of het echt is”, luidt het bij de politiezone Lanaken-Maasmechelen. “Een goede controle is het beste wapen in de strijd tegen vals geld.”

tomas

“Als u een biljet probeert uit te geven en er wordt ontdekt dat het vals is, wordt de politie ingeschakeld”, klinkt het. “Anderzijds krijgt u geen vergoeding voor het bij de bank of politie inleveren van vals geld. Daardoor zou u geneigd kunnen zijn om het biljet, ook al weet u dat het een vals is, niet in te leveren maar gewoon te gebruiken. Maar let op: vals geld gebruiken is strafbaar!”

“Zorg dat u, als u vals geld gaat aangeven bij de politie, voldoende gegevens hebt over het onderschepte biljet, over de vindplaats en de personen die het in omloop hebben gebracht. Dit is van groot belang voor de opsporing en vervolging van valsmunters.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer