De lagere school van Wonderwijzer, waar het incident dinsdagnamiddag plaatsvond
Volledig scherm
PREMIUM
De lagere school van Wonderwijzer, waar het incident dinsdagnamiddag plaatsvond © Klaas De Scheirder

Agressieve moeder zonder mondmasker in de boeien geslagen aan school

SchildeIn Schilde is dinsdagnamiddag aan de lagere school Wonderwijzer een moeder geboeid weggevoerd. De vrouw (48) uit Schilde weigerde bij het ophalen van haar kind een mondmasker op te zetten aan de schoolpoort. Ze stelde zich agressief op tegenover een politie-inspectrice. De school betreurt de feiten. “Het is vooral jammer dat jonge kinderen hier getuige van geweest zijn”, reageert woordvoerder Frank Jagers. 

  1. Dit is het nieuwe plan voor begraafplaats het Schoonselhof, het Antwerpse Père-Lachaise: “Nocturnes op zomeravonden, daar droom ik van”
    PREMIUM

    Dit is het nieuwe plan voor begraaf­plaats het Schoonsel­hof, het Antwerpse Pè­re-Lachai­se: “Nocturnes op zomeravon­den, daar droom ik van”

    Niemand die het betwist: het Schoonselhof draagt terecht de titel van het ‘Antwerpse Père-Lachaise’, het befaamde kerkhof in Parijs. De Antwerpse parkbegraafplaats is met 84 hectare ook dubbel zo groot en maakt indruk door het indringende samenspel van erfgoed, natuur en grafkunst. Het college heeft een nieuw beheersplan voor de komende 24 jaar goedgekeurd. Wat dat precies inhoudt, komen we te weten op een wandeling met bevoegd schepen Els van Doesburg (N-VA). “Misschien kan Bart De Wever hier al kiezen waar hij wil liggen en hoe groot zijn graf moet zijn.”
    Antwerpen
  2. Stijging in aantal huwelijken en daling in scheidingen in Vlaanderen: ontdek hier of dat ook zo is in Schilde

    Stijging in aantal huwelijken en daling in scheidin­gen in Vlaanderen: ontdek hier of dat ook zo is in Schilde

    Steeds meer Vlamingen stappen in het huwelijksbootje en steeds minder mensen verlaten dat bootje uiteindelijk ook. Dat blijkt uit cijfers van Statbel. Kortom: het lijkt goed te gaan met de liefde in Vlaanderen. Al is er een kanttekening. "We zitten met een onzichtbare scheidingsgolf", zegt professor familiesociologie Dimitri Mortelmans (UAntwerpen). Ontdek in dit artikel hoe stabiel de huwelijken in Schilde zijn.
    Schilde