Vrouwen en kinderen in het kamp van al-Hol in Syrië.
Volledig scherm
Vrouwen en kinderen in het kamp van al-Hol in Syrië. © AFP

Minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in Syrische kampen

Er worden nog 35 Belgische jihadisten en minstens 38 Belgische kinderen vastgehouden in de Koerdische kampen in Syrië. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd is door het Egmont Instituut. In totaal worden zowat duizend Europeanen, onder wie zeker 600 kinderen, vastgehouden in de kampen in het noordoosten van Syrië.

12 reacties

  • Mireille De Smet

    4 jaar geleden
    Laat ze ginder aub
  • Freddy Henslegers

    4 jaar geleden
    Hun thuisland is zeker niet België want zij hebben ons land de rug toegekeerd. Sommige rechters en politici hebben blijkbaar een zeer kort geheugen.
  • Luc Michiels

    4 jaar geleden
    Voor mijn part kunnen kinderen tot 6 jaar gerepatrieerd worden, zonder ouder(s) want die hebben zelf om de problemen gevraagd, die dienen ginder te blijven en de fanatieken dienen ginder berecht te worden en hun straf te krijgen..... Maar de meesten zullen nu wel zeggen dat ze spijt hebben, Het spreekwoord zegt " verzin eer ge begint " en " spijt komt te laat " ...
  • Patrik De Weirdt

    4 jaar geleden
    Waarom moet ons dat interesseren? Ze hebben er zelf voor gekozen om zich van onze maatschappij af te keren en zich aan te sluiten bij een terroristische organisatie. Nu moeten ze er maar de gevolgen van dragen. Spijtig voor de kinderen maar de verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij hun ouders en niet bij ons.
  • Christian Eeckhout

    4 jaar geleden
    Niet alleen hebben de ouders vrijwillig een keuze gemaakt, maar hebben zij door hun aanwezigheid, hetzij in Irak of Syrië, rechtstreeks of onrechtstreeks deel uitgemaakt en of deelgenomen aan terroristische activiteiten en misdaden. Nu “ hun kinderen?” inroepen als excuus om deze en waarschijnlijk ook, de al dan niet overlevende ouder(s) terug naar hier te halen is volledig misplaatst. Beter ware, om definitief de Belgische nationaliteit in te trekken!