Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA). © Photo News

Vlaanderen roept opnieuw civiele noodtoestand uit

De Vlaamse regering roept opnieuw de civiele noodtoestand voor de volksgezondheid uit. Dat meldt Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA). Dat betekent dat er zonder vergunning extra gezondheidsinfrastructuur kan worden gebouwd, net als in het voorjaar.

5 reacties

  • Luc Deville

    3 jaar geleden
    Twee weken geleden was ze de vooruit gestuurde gezant van BDW om de temperatuur te meten over de sluiting van de horeca. Vorige week stond haar baas bij de Vlaamse regering met zijn volle gewicht op de rem om zo weinig mogelijk te verstrengen, nu moet ze de noodtoestand voor volksgezondheid uitroepen. Ondanks wat de N-VA toppers gezien hebben wat er in Brussel en Wallonië gebe is (ze hebben het gezien, want ze hadden er bakken kritiek op) lopen ze ook achter de feiten aan. Onbekwaamheid ten top.
  • Thomas Anderson

    3 jaar geleden
    Als je weet wat er ging komen en dit uit de weg gaat wegens onkunde of onbekwaamheid.Al de doden die vallen daar moet toch iemand verantwoording voor afleggen?Het is toch niet zoals met geld die verbrasten beetje meer belasting te vragen?Of kan je doden ook terug kopen?
  • Robert Boxtaele

    3 jaar geleden
    Had men destijds wegens besparingen het aantal bedden in ziekenhuizen niet sterk verminderd, dan was er nu zo geen groot capaciteitsprobleem geweest. En aan noodhospitalen had men al veel eerder moeten beginnen, want als de experten echt expertise hebben dan had men kunnen voorzien dat zou gebeuren wat nu gebeurt. Maar "expertise" in corona hebben zij niet, en dan werd maar wat aangemodderd. En nu mag de brave burger die de regels volgde weer boeten. 
  • Anne Van Duysen

    3 jaar geleden
    Minister van toerisme, niet ? Waarom de tegemoetkomkingen aan de hotels, overnachtingsfaciliteiten niet koppelen aan de bereidheid en/of bekwaamheid ? Er zijn nu al sommige hôtels die hun kamers aanpassen. Is dat dan niet mogelijk zonder vergunning ? Of schendt men daarmee ook de grondwet ? Tenten en mobiele units blijkbaar niet. Waarom nieuw creëeren als er al bestaan ? Denk aan duurzaamheid !
  • Marc Rottiers

    3 jaar geleden
    Juiste beslissing op het juiste moment door de juiste persoon.Echt een bekwame minister.