Direct naar artikelinhoud
Justitie

Tv-presentator Stéphane Pauwels schuldig aan diefstal met geweld

Stéphane Pauwels.Beeld BELGA

De correctionele rechtbank van Henegouwen, afdeling Charleroi, heeft Stéphane Pauwels, een voormalige presentator bij RTL-TVI, schuldig bevonden aan diefstal met geweld. Naast Pauwels zijn ook zijn vriendin Vanessa Colassin en drie andere beklaagden, Farid Hakimi, Mohamed Benaouaune en Jamal Ennif, schuldig bevonden. De gewelddadige homejacking deed zich voor in maart 2017 in Lasne, bij de ex-vriend van Colassin.

en

Volgens het parket wilden Pauwels en zijn vriendin het slachtoffer een lesje leren, omdat die haar nog zou lastiggevallen hebben. Ze zouden daarom aan Jamal Ennif opdracht gegeven hebben om een team samen te stellen, dat zichzelf met de buit mocht belonen. 

Pauwels hield zijn onschuld staande, maar volgens het vonnis van de rechtbank wist hij wel degelijk dat de daders zichzelf zouden belonen toen Ennif zogezegd met het slachtoffer ging ‘praten’. Vanessa Colassin van haar kant speelde de sleutels door van het huis, en gaf het plan ervan. Een plan dat later bij Hakimi werd aangetroffen. Hakimi's gsm-signaal werd in de nacht van de feiten gedurende zestien minuten opgevangen door een gsm-mast in de buurt van het huis. 

Pauwels en Colassin werden ook schuldig bevonden aan het bezit van cocaïne. Wel is Pauwels vrijgesproken voor belemmering van het onderzoek.