Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Benoit De Freine

Handelssector krijgt tweede mokerslag te verwerken: “Mensen zijn radeloos”

Alleen winkels die levensnoodzakelijke spullen verkopen, blijven nog open. De niet-essentiële zaken gaan voor minstens een maand dicht. Ook al laat de regering met ‘afhaal-shoppen’ wel nog een kleine opening in de cadeautjesperiode: dit is een tweede mokerslag in een half jaar tijd voor de retail. “Laat dit nooit meer voorvallen. Maar ja, dat zegden we in’t voorjaar ook.”

11 reacties

  • Christian Deckers

    3 jaar geleden
    Er worden zéér-lange-termijn-ingrepen gedaan zonder dat we de resultaten - als die er al zijn  - mogen kennen. Persoonlijk ben ik geen tegenstander van maatregelen, maar ik wil wél weten waarvoor we investeren en de economie hypothekeren. Denk eraan, alle zorg wordt bekostigd via een draaiende economie, niet door een stilstaande. Straks komen mogelijk alle politici en experten weg zoals destijds het 'goei poeder hé' tegen de olifanten in Urbanus' zijnen hof.   
  • Sonia Van Cauwenbergh

    4 jaar geleden
    Dus als ik het goed begrijp. Ze sluiten de horeca maar zien geen vermindering. Nu sluiten ze de 'niet essentiële winkels'. Zal dit het verschil maken? 99.99% werkte volgens de correcte regels waardoor er in  deze bedrijven eigenlijk 0.???? risico op besmetting was. Ik denk eerder 99% van de besmettingen komen van mensen die bus, tram, metro en trein gebruiken en als sardienen opeengepakt staan en zo de mensen verder besmetten in hun 'bubbels'. 
  • karin verwimp

    4 jaar geleden
    De doe-het-zelf--zaken mogen open blijven William, omdat mensen dan makkelijker de spullen kunnen kopen om dingen zelf te herstellen of maken. Vooral voor wie (nu) met minder rond moet komen en (tijdelijk) geen professional in kan huren om de klus te klaren, van belang. Of voor wie gewoon geen dagen aan een stuk een mogelijk besmette professional in huis wil. En meestal betreft het ook grote winkels met veel ruimte en een overdekte buitenruimte waar je makkelijker afstand kan houden.
  • Stefanie van Dijk

    4 jaar geleden
    En dan vandaag nog even massaal aanschuiven bij de niet noodzakelijke spullen winkels, zo komt het dus dat we weeral in dit schuitje zitten, mensen denken niet na! Winkeliers mogen wel laten afhalen dus ik zeg snel een webpagina met shop aanmaken en door met de handel! Het is niet ideaal, maar digitaal winkelen is beter dan niks toch!
  • Christiaan Vernist

    4 jaar geleden
    Mijn partner ook zelfstandig en al meer dan 6 maanden geen inkomsten. Heeft nog geen cent subsidie gekregen. Ze werkt nu al meer dan 4 maanden extra uren in de, zorgsector. Niet enkel in de zorgsector komen ze handen te kort ook Colruyt, bpost,... Mss kunnen de klagers een vb nemen aan mijn partner.