Deze fans van Biden eisen dat alle stemmen worden geteld.
Volledig scherm
Deze fans van Biden eisen dat alle stemmen worden geteld. © EPA

Joe Biden wil al tijdens eerste dag als president weer toetreden tot klimaatakkoord Parijs

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden wil al tijdens de eerste dag van zijn presidentschap werk maken van een Amerikaanse herintrede in het klimaatakkoord van Parijs. Dat heeft hij via Twitter aangekondigd. De VS maken sinds woensdag officieel geen deel meer uit van dat klimaatakkoord.

28 reacties

  • luc caels

    3 jaar geleden
    Biden zal de beste président zijn ooit. Hij is er voor iedereen in de VS.
  • Gino De Neef

    3 jaar geleden
    Dat kan hij niet alleen. Congress en Senaat moeten dat verdrag ratificeren. Dat hebben ze niet gedaan. Trump is niet degene die uit het verdrag stapte, de VS is er nooit aan toegetreden. Dat zal ook onder Biden niet gebeuren.
  • Jempi Vanhorenbeek

    3 jaar geleden
    Nu zou je toch denken dat iemand als Biden die al 50 jaar in de Amerikaanse politiek zit beter moet weten. (Of is het gewoon terug naar de politiek met niet-ingeloste verkiezingsbeloften?). Er terug in moet langs de Senaat passeren, waar - jawel - de Republikeinen vooralsnog een meerderheid hebben. Dus alvast de eerstvolgende 2 jaar gaat of kan hij daar niet aan beginnen. Enig realisme in de berichtgeving zou ook helpen natuurlijk.
  • Joshi Loosvelt

    3 jaar geleden
    Amai al die trumpaanhangers hier... minder co2 uitstoot onder trump??Geloof je nu zelf die leugens? En die omstreden oliepijpleiding die door tal van reservaten loopt dan? Ok economie is belangrijk maar zonder natuur geen economie he... en denk eens aan uw kinderen voor later!
  • Jos Van Den Driel

    3 jaar geleden
    De groene revolutie zal rap gedaan zijn als ze merken hoe inefficient en duur om te produceren de groene stroom werkelijk is...