Zwaarbewapende agenten aan de grens met Spanje
Volledig scherm
Zwaarbewapende agenten aan de grens met Spanje © EPA

Macron wil hervorming Schengenzone en strengere grenscontroles in strijd tegen terrorisme

De Franse president Emmanuel Macron wil het vrije reizen in de Schengenzone aanpassen en gaat de controles aan de Franse grenzen flink aanscherpen. Dat zei hij vorige week donderdag aan de Spaanse grens en herhaalde hij vandaag na een digitale top met andere Europese leiders. Macron wil zo “snel en gecoördineerd” illegale immigratie en terrorisme tegengaan.

94 reacties

  • Elsje vervoort

    3 jaar geleden
    Waarom geen digitale geautomatiseerde pascontrole aan de grenzen? Identiteitskaart in de lezer steken en de bareel gaat open. Een beetje zoals de peage dus. Men zou tenminste al een betere kijk hebben op wie er zoal de grens passeert en zeker voor drugskoeriers zou dat al wat vervelender worden.  
  • johan arits

    3 jaar geleden
    Te laat, maar beter laat dan nooit. Zullen ze toch luisteren naar de wil van de bevolking.
  • Theo Dereu

    3 jaar geleden
    Hongarije heeft daar allemaal geen last van. Misschien daar eens gaan kijken hoe die dat klaar spelen ?
  • Cyriel Van den Eede

    3 jaar geleden
    Het wordt hoog tijd dat ze hun blunders eindelijk inzien. Waar staat Europa trouwens in het beleid tegen Corona ? Ieder land doet maar op en Europa zwijgt....want zwijgen is goud. Einde citaat ! 
  • St V riel

    3 jaar geleden
    allemaal VEEL te laat, het ongedierte is de laatste jaren met bus- en bootladingen binnen gebracht door NGO's van alle strekkingen en onder het goedkeurend oog van de overheid.