Bibi en drie andere vrouwen vertellen over hun perfecte imperfecties.
Volledig scherm
PREMIUM
Bibi en drie andere vrouwen vertellen over hun perfecte imperfecties. © Noortje Palmers

Flaporen, een wijnvlek of hazenlip: 4 vrouwen over de imperfectie die hen uniek maakt. “Ik wil niet op die inwisselbare influencers lijken”

Goed GevoelIn Japan bestaat de filosofie wabi sabi, niet te verwarren met de pikante wasabi. Volgens dit eeuwenoud principe zit echte schoonheid in de imperfectie. Onvolmaaktheid is mooi, en daar zijn deze vier vrouwen het voluit mee eens. Flaporen, een spleetje tussen de tanden, een wijnvlek of een hazenlip: het maakt hen net helemaal uniek. “Op een bepaald moment moet je jezelf leren accepteren zoals je bent.”

13 reacties

  • Ronald Rens

    3 jaar geleden
    als een artikel als dit nodig is, dan bewijst het dat we er nog lang niet zijn qua aanvaarding van - voor mij - gewone mensen. Voor mij persoonlijk geldt : overbodig artikel, dit zijn doodgewone mensen. Punt. En ze zijn dan nog allen vrij aantrekkelijk. Ik vind mezelf een stuk lelijker, en ik mankeer niets, behalve een buikje en vierenzeventig. 
  • Peter Van De voorde

    3 jaar geleden
    waarom geen mannen en vrouwen met imperfectie,s .scheel kijken , lui oog ,doorlopende wenkbrauwen enz.door deze uit het artikel te tonen worden andere net nog onzekerder.
  • Kris Pieters

    3 jaar geleden
    Wat is er dan mis met een haas?? Een hazelip is samen met de oren net het mooiste en grappigste deel van de haas. Waarom toch altijd dat gemekker over een woord. Leer je kind er mee om te gaan in plaats van te bepamperen aub.
  • Michel Mahy

    3 jaar geleden
    OK, maar waarom enkel vrouwen ? Lijden mannen hieronder dan niet?
  • Marc Van Den Berghe

    3 jaar geleden
    Sommige mensen bloed mooi, maar toch zo verschrikkelijk lelijk.