Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Eli Iserbyt maakt favorietenrol waar en wordt Europees kampioen: “‘Je bent nog jong’, zeggen ze, maar ik wil alles direct”

VeldrijdenEli Iserbyt (23) heeft het waargemaakt: de West-Vlaming had de favorietenrol opgenomen voor het EK en ontgoochelde niet. Hij kwam, hij zag, hij viel en hij won. Een verdiende kampioen.

14 reacties

  • luc Van der Looy

    3 jaar geleden
     Ik denk dat er hier zijn die het palmares van ene Sven Nys niet kennen. Nys en Liboton. Hoeveel verschil? En op zijn 23ste had Nys reeds de Werelbeker en Superprestige en in dat seizoen nog eens 21 zeges. Nys had op zijn 23ste reeds 40 prof zeges. En Iserbyt moet nog trachten 9x BK te worden. Nys stond er alleen voor en Yserbyt heeft 3&4 ploegmaats voor af te stoppen of voor hinder te zorgen. En wat met de +290 gewonnen  A crossen van Nys?
  • René Pijnacker

    3 jaar geleden
    Namen 2019 nog eens even terugkijken. Wanneer Eli dit soort crossen gaat winnen mag hij zich een grote crosser noemen.
  • wim rooyakkers

    3 jaar geleden
    Waarom heeft de Europese titel volgens sommigen geen waarde omdat Wout en Mathieu er niet waren?in een klassieker of grote ronde zijn toch ook nooit alle sterke renners aanwezig,zelfs op een WK ontbreken vaak de sterkste renners maar dat is dan ook weer iets om over te zeuren.
  • Peter van Nieuwpoort

    3 jaar geleden
    Ek? Volgens mij heb ik van start tot finish een ploegenspel gezien van de Belgen. De sauzen tegen Telenet en oh ja, daar zat nog één Hollander tussen(ook van Telenet).De beste veldrijder uit België? Niet naast uw schoen gaan lopen. Formule 1 met trapatootjes, meer niet!
  • Freddy van Puymbrouck

    3 jaar geleden
    Iserbyt heeft overduidelijk gewonnen, er zijn er opnieuw die denken dat hij Mathieu en Wout kan kloppen. Eli is zonder twijfel een goede crosser, Mathieu en Wout zijn niet alleen wereldtop in de cross maar ook op de weg. Op een selectief parcours gaat Eli compleet zoek gereden worden en ook op dit parcours was hij kansloos geweest.