Links: de nieuwe Xbox Series, rechts: de nieuwe PlayStation 5.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: de nieuwe Xbox Series, rechts: de nieuwe PlayStation 5. © rv

Je oude console inruilen voor de allernieuwste? “Geen goed idee”, aldus onze techspecialist

De nieuwe PlayStation- en Xbox-gameconsoles staan in de virtuele winkelrekken. Maar betekent dat dat je je PlayStation 4 of Xbox One die je al in je kast hebt staan door het raam moet keilen? “Absoluut niet”, aldus onze techspecialist. Maar waarom wacht je beter om de nieuwste in huis te halen? Hoelang kunnen je ‘oude’ consoles nog mee en kan je er de nieuwe videogames van het najaar ook nog spelen? Onze techexpert licht toe. 

7 reacties

  • Joeri Mampaey

    3 jaar geleden
    Beste Jozef, ik heb zelf ook beide consoles gehad in elke generatie en steeds is de Xbox, soms zelfs al na 1 week, het huis uitgegaan. Trouwens alles wat je opnoemt heeft Playstation ook en in sommige gevallen beter. Ps een dualshock 4 werkt ook op de PS5 maar dan enkel voor PS4 games. De PS5 games gebruiken de nieuwe controller die in elke review er als superieure controller van de nieuwe generatie uitkomt.
  • francine de ridder

    3 jaar geleden
    Xbox is altijd voor de echte gamer veel beter geweest kwestie grafix's en dergelijke . Zeker nu met de game Pass , backward compatibel , alles van controllers/headset werkt gewoon op de nieuwe serie x's . Ik heb indertijd de Xbox one en PS4 gekocht en de PS 4 is uiteindelijk verkocht op tweedehands... Ik ga niet mee in de hype van België en geen kudde dier.
  • Jan Jansens

    3 jaar geleden
    Na 7 jaar vind ik het ook wel tijd voor een upgrade. En wat je krijgt voor 500€ is zijn geld waard. Bijna alle ps4 games zal je op de ps5 kunnen spelen.
  • Lawrence Van Damme

    3 jaar geleden
    Nog nooit van backward compatibility gehoord Bob?En als je de console sowieso aankoopt zie ik geen reden waarom je dit niet al vanaf het begin zou doen. Ga je echt een jaar wachten om misschien €100 uit te sparen? Ik koop mijn consoles al 15 jaar bij de launch en nog nooit te maken gehad met de zogezegde "kinderziektes". Al mijn consoles (ps en xbox) hebben minimum 5 jaar gedraaid zonder problemen.
  • tom de smet

    3 jaar geleden
    Bob boomer, op de xbox kan je alle nieuwe en oude spellen blijven spelen tot zelfs de 1ste generatie xbox.