Schandaal in korps: drie stomdronken agenten gearresteerd door collega’s

© Photo News

Terwijl er afgelopen weekend een grote nationale alcoholcontrole was, vonden drie Brusselse politieagenten er niets beter op dan zelf op café te gaan. Gewapend en in uniform. De mannen werden uiteindelijk gearresteerd nadat enkele klanten de politie hadden verwittigd over het ongepaste gedrag van hun collega’s.

nadb

De politiezone Noord kreeg zaterdagavond om 19.50 uur een oproep van enkele klanten van het café The Black Horse in Schaarbeek. Drie stomdronken agenten, die hun dienstwapen en uniform nog aanhadden, waren de boel op stelten aan het zetten.

Toen de agenten uit de zone Noord arriveerden, probeerde een van de drie dronken collega’s nog te vluchten. Zonder succes. Na enkele testen te hebben afgelegd in het ziekenhuis, werden Dimitri V. (50), Christian H. (55) en Simon P. (55) meegenomen naar het politiekantoor voor verhoor.

Aan La Dernière Heure en Belga bevestigde de politie van zone Noord het verhaal. Volgens hen zal er een onderzoek geopend worden naar de drie agenten. “We gaan deze zaak zeker onderzoeken”, klinkt het. “Als uit het onderzoek blijkt dat de beschuldigingen kloppen, zullen er maatregelen genomen worden. Ongepast gedrag in ons korps wordt niet aanvaard.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen