De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar de schade aan het pand is enorm groot. © Theo Derkinderen

Hevige woningbrand mogelijk aangestoken

Willebroek -

Een woning in de Parklaan in Willebroek is vrijdagavond compleet vernield door een brand. Het ging al om de tweede brand op dezelfde plaats op enkele weken tijd. Begin oktober werd er een bromfiets in brand gestoken.

Toen de brand werd opgemerkt, woedde het vuur al enorm hevig. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen zowel aan de voor- als achterzijde al uit de ramen. “Het gelijkvloers is compleet vernield. Door de hitte is zelfs de bekleding van de muren gevallen”, zegt brandweerofficier Kris Engels van hulpverleningszone Rivierenland. “We kregen de brand vrij snel onder controle, maar de schade is dus wel enorm groot. De brand is gelukkig niet doorgeslagen naar de eerste verdieping.”

Bij aankomst van de brandweer waren de ramen al stuk gesprongen en sloegen de vlammen naar buiten. © Theo Derkinderen

Voorlopig is de oorzaak van de brand nog niet gekend, maar kwaad opzet werd vrijdagavond niet uitgesloten. Het ging immers al om de tweede brand op korte tijd op dezelfde plaats. Begin oktober vatte een bromfiets, die voor de woning stond, vuur. De brand ging met metershoge vlammen gepaard en richtte ook schade aan de gevel en voordeur van het huis aan.

“De oorzaak van de brand zal alleszins verder worden onderzocht. Ik kan wel bevestigen dat er geen gewonden zijn gevallen”, klinkt het bij politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.

De Parklaan is een straat waarin heel wat sociale woningen staan. De meeste daarvan staan leeg en zullen op termijn worden afgebroken. De persoon die officieel in het getroffen pand stond ingeschreven verblijft voorlopig bij familie. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER