Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

"Verenigd Koninkrijk verbiedt verkoop van nieuwe benzine- en dieselwagens al vanaf 2030"

Het Verenigd Koninkrijk zal het geplande verbod op nieuwe diesel- en benzinewagens vervroegen naar 2030. Dat meldt de ‘Financial Times’. Doel van de regering is om het gebruik van elektrische wagens te promoten.

15 reacties

  • Geert Vaelen

    3 jaar geleden
    Da's niet meer promoten he, das gewoon opdringen als je het mij vraagt. Door alle andere soorten auto te verbieden en alleen nog elektrische auto's aan te bieden, verplicht je de mensen om dat te kopen. Als je veel op vakantie gaat met een caravan, is een elektrische auto al uitgesloten want die zijn daar niet op voorzien om tot Italie te rijden met 1000kg extra aan de auto. Dan sta je aan elk tankstation 2u op te laden om tot aan de volgende te geraken. Zo ben je 3 dagen onderweg ipv 16u.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Waarom moet het establishment ons een E.Car aanpraten terwijl de energiekost voor aanschaf 1/4 van de kostprijs betekent?: met die kost alleen rijd ik eeuwigheid - je zegt dat men amper elektriek verbruikt ;  afhankelijk hoeveel km je rijdt en dat is bij de meeste Belgen weinig - die LEZ zone bijvoorbeeld , daar hebben ze half miljoen Belgen die amper km reden verboden ; een astronomisch milieudelict , dit voor  verkoop  - ultra fijn stof(moderne.m) het gevaarlijkste mag - eeuwige schande  .
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    De gekende hoezo roepers zijn hier weer om de elektrische rotzooi te verdedigen nu als die Engelsen dat gaan afhandelen als de Brexit zal het eerder tegen 2100 zijn.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    @Geert Tamsyn    bent u energieanalfabeet? ; deelgenoot verkozen politici ?: het resultaat kennen we  : wereldwijde milieuramp en pandemie die Oost-Duits chemicus reeds voorspelde in 1981 in het broeikaseffect (Reader's Digest 1985  Crossing Berlin) -  Britten met een contract(Chinees) voor mega n. kerncentrale ?: 22% rendement 78% koeling en 5% in prise volgt rendement lader en E.Car en overgewicht -  136 kernreactoren nodig voor Europa ?- 550 in wereld ,waarheen met rad.afval ?in uw tuin?
  • Geert Tamsyn

    3 jaar geleden
    Verstandige beslissing, kan onze regering een voorbeeld aan nemen. Tegen 2030 zijn elektrische auto’s goedkoper dan brandstofwagens, veel constructeurs zullen tegen dan zelfs geen diesel- of benzinerokers meer verkopen.