Het idyllische Vresse-sur-semois moet in verhouding het grootst aantal nieuwe besmettingen incasseren van heel ons land.
Volledig scherm
Het idyllische Vresse-sur-semois moet in verhouding het grootst aantal nieuwe besmettingen incasseren van heel ons land. © Shutterstock

Vresse-sur-Semois al enkele dagen zwaarst getroffen gemeente van het land, maar volgens burgemeester is “toestand onder controle”

Vresse-sur-Semois in de provincie Namen prijkt sinds vrijdag helemaal bovenaan de lijst van meest besmette Belgische gemeenten. Volgens de recentste cijfers van Sciensano werden er in Vresse-sur-Semois de voorbije twee weken 3.412 bevestigde gevallen op 100.000 inwoners geteld. Burgemeester Arnaud Allard valt uit de lucht in de kranten van Sudpresse: “Wij werken met andere cijfers, de toestand is onder controle.”

11 reacties

  • robert stijnen

    3 jaar geleden
    Is er een verschil tussen een hotel , restaurant of kamping teveel Hollanders en u krijgt dat die tellen niet mee
  • Wim Van Hoof-Segers

    3 jaar geleden
    Ze kennen de haarden maar deze info is vetrouwelijk? In HongKong had je een kaart met de gevallen per gebouw en een lijst (naamloos) met alle genummerde gevallen. Hier mag niets geweten worden en je ziet het resultaat.
  • Erwin VD

    3 jaar geleden
    En die burgemeester daar is dokter, verpleger, werkt op intensieve? Denk dat ze daar zeker een uur moeten rijden tegen ze een hospitaal te zien krijgen. Hoe kan hij dat daar onder controle hebben, heeft hij een vaccin uitgevonden of zo?
  • Herman Van Landeghem

    3 jaar geleden
    Die burgemeester steekt zijn kop in het zand!
  • Frank Keustermans

    3 jaar geleden
    Topredenering mr de burgemeester. De cijfers die in het hele land gehanteerd worden staan me niet aan, dus ik gebruik er andere. Et voilà, probleem opgelost...