Oostkamp Mitch De Geest Citymesh
Volledig scherm
PREMIUM
Oostkamp Mitch De Geest Citymesh © Benny Proot

Ingenieur van het jaar is luis in de pels van grote telecombedrijven: “Onze drones vliegen al op 5G”

BlankenbergeMitch De Geest, CEO van het Brugse bedrijf Citymesh, is door de Alumnivereniging van Ingenieurs verkozen tot Engineer of the year 2020. De 39-jarige ondernemer begon als student met het openen van een computerwinkel in Blankenberge en is tegenwoordig de luis in de pels van de grote Belgische telecombedrijven. “We willen bedrijven op het 5G-netwerk aansluiten”, zegt hij.

  1. Dit is de nieuwste boot van de Blankenbergse Zeereddingsdienst: “We stonden zelf in voor het grootste deel van de financiering”
    PREMIUM

    Dit is de nieuwste boot van de Blanken­berg­se Zeered­dings­dienst: “We stonden zelf in voor het grootste deel van de financie­ring”

    Sinds 1983 is de Vrijwillige Blankenbergse Zeereddingsdienst uitgegroeid tot een onmisbare speler voor reddingswerk op zee. Zaterdag werd hun nieuwste boot ‘Heroz’ gedoopt. Die kostte 1,2 miljoen euro, is 14 meter lang en kan tot 75 kilometer per uur halen. “Dag en nacht staan jullie, toegewijde redders, klaar om te reageren op oproepen om hulp te bieden”, zei Anne Martens, arrondissementscommissaris bij gouverneur West-Vlaanderen en trotse meter van de boot.
    Blankenberge
  2. LEVENSVERHAAL. Jean-Marie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskoppel: “Zonder dat verbrijzelde been was hij misschien nooit een topgitarist geworden”
    PREMIUM

    LEVENSVER­HAAL. Jean-Ma­rie Aerts (72) vormde met Arno jaren een koningskop­pel: “Zonder dat verbrijzel­de been was hij misschien nooit een topgita­rist geworden”

    Hij werd door Stijn Meuris deze week nog de beste gitarist genoemd die ons land ooit gekend heeft. Muzikant en producer Jean-Marie Aerts overleed vorig weekend na een lange strijd op 72-jarige leeftijd. Twee jaar na Arno, drie jaar na Paul Couter, die andere frontmannen van TC Matic. Aerts werd geboren in Brugge, vertoefde in Oostende en Westende, om uiteindelijk in het Leuvense zijn definitieve stek te vinden. “Waar je hem ook aantrof, altijd was dat met een gitaar in de hand.” Wij blikken terug op de West-Vlaamse jaren, aan de wieg van ‘Oh la la la’.
    Brugge