Themabeeld ©  Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Retailcoalitie vraagt regering hen niet in de steek te laten

Een bonte groep van retailbedrijven - van C&A over Schoenen Torfs tot Pizza Hut - doet in Het Laatste Nieuws een oproep aan de regering om hen niet in de steek te laten. Ze vragen steun die ervoor moet zorgen dat de fysieke handel in België nog een toekomst heeft.

jvh
Bron: BELGA

De retailers, 54 winkelketens goed voor samen 2.700 vestigingen, wijzen er dinsdag in een brief aan premier De Croo en de federale vicepremiers op dat een groot deel van de Belgische handel de deuren heeft moeten sluiten. “Achter die gesloten deuren zitten meer dan 100.000 werknemers die momenteel voor een groot deel tijdelijk werkloos zijn”, klinkt het. “Maar ook enorme stocks voor de eindejaarsfeesten die niet verkocht zullen worden.”

Ze vragen de overheid onder meer om tussen te komen in de vaste kosten die, ondanks de verliezen van de voorbije maanden, hetzelfde zijn gebleven. De grootste vaste kost zijn de huurgelden.

“We vragen één duidelijke en transparante regeling voor het hele land, zodat de handelaars weten waar ze aan toe zijn, en niet individueel moeten gaan onderhandelen met de verhuurder”, zegt Dominique Michel van koepelorganisatie Comeos. Jan De Nys, CEO van verhuurder Retail Estates zegt voor een aantal sectoren te willen bekijken wat noodzakelijk is, “maar niet voor alle zaken”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer