EPA
Volledig scherm
© EPA

Verenigd Koninkrijk verbiedt vanaf 2030 verkoop van nieuwe diesel- en benzinevoertuigen

Het Verenigd Koninkrijk wil tot in 2030 twaalf miljard pond (zo'n 13,4 miljard euro) in groene projecten investeren. Premier Boris Johnson komt woensdag met een tienpuntenplan dat ervoor moet zorgen dat het land na de EU-uittreding binnen enkele decennia klimaatneutraal wordt. Vanaf 2030 wordt de verkoop van nieuwe diesel- en benzinevoertuigen verboden.

7 reacties

  • vanzeir guy

    3 jaar geleden
    En, wat gebeurd er met de afgedankte auto's, juist die rijden verder in de Afrikaanse landen tot ze op de draad versleten zijn om dan weg te roesten in de woestijn.
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    De hele auto-industrie zit al een tijdje op de piste van hybride en elektrische auto's. Vele andere economische takken moeten zich aanpassen en omvormen. De technologische know-how is er en wordt elke dag verfijnd. . Dit schept heel veel banen want het gamma toepassingen is onbeperkt. Om het even welke afval is uiteindelijk nu al veel geld waard! Zonder creativiteit zal het helaas niet gaan.
  • marc van de poel

    3 jaar geleden
    Inderdaad, Jori Vanderperren : 5 minuten politieke moed en dan anderhalve eeuw op de blaren zitten. 30 miljoen auto's in GB nog eens 6 miljoen camions en bussen en zo, allemaal vervangen met 670 miljoen subsidies? Dus pakweg 20 pond per voertuig. Ik zie de gemiddelde Brit al eens meewarig het hoofd schudden.
  • Jean De Grande

    3 jaar geleden
    Het gaat heel rustig worden op de Britse wegen.
  • François Defosse

    3 jaar geleden
    Beter eerst een oplossing zoeken voor het recycleren van de batterijen. Het grote probleem waar niemand wil over praten is de overbevolking.