Asbestafval kan binnenkort enkel nog verpakt afgeleverd worden in containerparken

Themabeeld ©  ies

Asbestafval zal binnenkort enkel nog verpakt afgeleverd kunnen worden in de containerparken. Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) stuurt daarover een omzendbrief naar alle afvalintercommunales. Die hebben zes maanden de tijd om hun website en andere informatiekanalen aan te passen, zegt Vlaams Parlementslid Freya Perdaens (N-VA).

jvh
Bron: BELGA

Vanaf 1 augustus moest de burger zijn asbestafval bij de Kempense afvalverwerker IOK al verpakt afleveren. Vanaf 1 oktober gold dat ook bij IVAREM in de regio Mechelen. Vlaams Parlementslid Freya Perdaens vroeg aan bevoegd minister Zuhal Demir naar de situatie bij andere afvalbeheerders.

Minister Demir, die onlangs nog 124 miljoen euro vrijmaakte voor asbestverwijdering, gaf aan dat ze een omzendbrief stuurt om deze goede praktijk uit te breiden naar alle afvalintercommunales. “Die omzendbrief vormt de actualisering van de omzendbrief uit 2008 over de inzameling van asbestcement op recyclageparken” geeft Perdaens mee, “en dat is nodig in het kader van veiligheid.”

De meeste afvalintercommunales en gemeenten springen direct op de kar, zegt Perdaens. Sommige werken met een overgangsperiode en enkele wachten nog op de omzendbrief. Aangezien de verplichting uiterlijk zes maanden na de omzendbrief ingaat, hebben de besturen zolang de tijd om via hun website en andere nieuwskanalen mensen te verwittigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen