Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Leuvens gerecht onderzoekt tiental euthanasiezaken

Het Leuvense gerecht voert onderzoek naar meerdere gevallen van euthanasie, die niet volgens de voorgeschreven procedure zouden zijn verlopen. Dat bevestigt het parket, zo schrijft De Standaard zaterdag.

5 reacties

  • FRANK STEELANDT

    3 jaar geleden
    De kerk en andere geloofsovertuigingen mag men gewoonweg afschaffen. Ze hebben geen enkel nut in de huidige samenleving. En diegenen die tegen euthanasie zijn, gelieve je naam op te geven en als het zover is dat je ligt te kermen van de pijn (dag en nacht) zullen we je maar alvast naar de kelder brengen. Kwestie van tijd en plaats te maken voor anderen.
  • Els D hondt

    3 jaar geleden
    Mensen die hiervoor kiezen moet men ook de kans geven. Is een kwestie tussen patient en arts. Het gerecht moet zich daar niet mee moeien en familie moet de wens van hun familielid leren aanvaarden.
  • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

    3 jaar geleden
    Een zeer goede vriendin van mij had haar hele lange leven betaald voor haar euthanasie programma. Ze was hierover altijd zeer uitgesproken en duidelijk. Op haar 94ste is ze ziek geworden en de twee laatste weken zijn voor haar een echte lijdensweg geweest! ze is gestorven van honger, total uitgedroogd en roepend vd pijn... De arts wou geen euthanasie geven omdat zij dementerend was en noemde mij letterlijk 'een moordenaar'.
  • Spike Björk

    3 jaar geleden
    Kiezen voor Euthanasie zou een vrije keuze moeten zijn, en al die christelijke die liever palliatieve sedatie hebben ( sterven van honger en dorst) moet men maar zo laten sterven.
  • Carlo Verstappen

    3 jaar geleden
    Als mensen zelf euthanasie willen omdat het genoeg is geweest moet het gerecht daar niet tussenkomen en zich met andere belangrijke dingen bezig houden, bvb met de aanvallen op de politie.