Topchocolatier Herman Van Dender proeft melk- en witte chocoladefiguren uit de supermarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Topchocolatier Herman Van Dender proeft melk- en witte chocoladefiguren uit de supermarkt. © Steven Richardson

Topchocolatier Herman Van Dender proeft chocolade Sintfiguren uit de supermarkt: “Zoveel suiker, daar houden ook kinderen niet van”

Op zoek naar de lekkerste chocolade Sinterklaasfiguren voor je kinderen? De keuze is vaak enorm in de supermarkt. Wij laten ze proeven door topchocolatier Herman Van Dender, zes melk- en zes witte chocoladefiguren, en vragen welke de Sint beter wel of liever niet in de schoentjes van brave kinderen stopt.

9 reacties

  • Andre Kennis

    3 jaar geleden
    Ik koop al jaren de melkchocolade figuurtjes van den Aldi, dit zowel met Sinterklaas als me Pasen. En ik vind ze heel goed! Ieder zijn smaak maar Van Dender zal natuurlijk niet tegen zijn winkel praten he.
  • van den eeden maria

    3 jaar geleden
    Mijnheer Moerman je weet dan wel niet dat er in callebout  chocolade verschillende categorieën zijn en ja er is heel veel verschil. Iemand die wat van chocolade kent ruikt zelfs al het verschil. En heel wat van de chocolade in supermarkten is van een lagere kwaliteit wat niet wil zeggen dat die slecht is alles hangt af van iemands smaak en gelukkig verschillen we daar nogal in van mens tot mens
  • Coen Geurts

    3 jaar geleden
    Vanaf het ogenblik dat de industrie zich met ons eten bemoeit is het om zeep. Ze stoppen het vol met suikers, vetten, zouten en nog vele andere onnodige dingen om het meeste voordeel eruit e halen. Alles wat goedkoper is, of gratis, dat het originele product is extra winst. En daar draait het om!
  • Patrik De Weirdt

    3 jaar geleden
    In plaats van meneer Van Dender de chocolade te laten testen, had men dit beter aan de echte experten gevraagd: kinderen. Dit zijn namelijk de grootste gebruikers. Als chocolatier zal hij immers nooit toegeven dat chocolade uit de supermarkt misschien beter is dan deze van hem en zijn collega's.
  • eric moerman

    3 jaar geleden
    Denk je nu echt dat Callebout speciale chocolade maakt ,wie denk  Van Dender die deze figuren maakt boeren?  dit zijn ook chocolatiers,,ik heb in zo bedrijf gewerkt die voor de industrie chocolade figuren goten en wij werkten met callebout chocolade alleen worden de figuren door een machine gegoten en geslingerd terwijl bij kleine chocolatiers dit handmatig gebeurd dat is het verschil maar er bestaat chocolade die iets meer smaak hebben vb van karamel of cacao deze zijn iets duurdere chocolade