Nicki Minaj
Volledig scherm
Nicki Minaj © Evan Agostini/Invision/AP

Artiesten zijn kwaad over Grammy-nominaties: “Waarom krijgen zwarte artiesten minder kansen?”

MuziekVerschillende artiesten hebben hun ongenoegen geuit over de Grammy-nominaties, die gisteren werden aangekondigd. Vooral zwarte zangers en zangeressen kaarten aan dat de organisatie opnieuw blanke performers lijkt voor te trekken. Als ‘bewijs’ geven ze dat The Weeknd geen nominatie te pakken kreeg voor ‘Beste Album’, ondanks zijn monsterscores in de hitlijsten van dit jaar. 

5 reacties

  • Serge Aernoudt

    3 jaar geleden
    Is dat zo?  Hoe wordt zoiets dan gemeten?
  • Tommy Ornelis

    3 jaar geleden
    The Recording Academy ligt nochtans in het super liberaal/progressieve Californië met een chairman die zelf urban roots heeft. Is hier dan ook sprake van systemic discrimination door deze mensen? Of zou het gewoon kunnen zijn dat kleur hier nu eens niets mee te maken heeft?...
  • boris paesen

    3 jaar geleden
    Ik denk dat op zijn bankrekening veel meer staat dan op die van mij. Dus hij heeft echt niet te klagen dat hij minder kansen krijgt. Het is toch belangrijker dat de beste de prijs wint en niet degene met een donkere huidskleur omdat hij of zij een donkere huidskleur heeft..
  • Rik Vang

    3 jaar geleden
    Alle hop maar weer de kaart van discriminatie trekken ook als je er niks voor kunt aanbieden
  • Jeroen Custers

    3 jaar geleden
    Beyonce krijgt 9 nominaties ondanks dat ze eigenlijk niets nieuws heeft uitgebracht. Dus misschien even de discussie in een correct licht voeren en niet weer direct polariseren tussen kleurtjes.
  1. Achter de schermen bij de stemming van het Songfestival: “Natuurlijk gaat Joost Klein punten krijgen van België”
    PREMIUM
    Muziek

    Achter de schermen bij de stemming van het Songfesti­val: “Natuurlijk gaat Joost Klein punten krijgen van België”

    Dat douze points krijgen synoniem staat met nagelbijten en stomverbaasde gezichten, merkt u tijdens het Songfestival. Volgende week gaat de liedjeswedstrijd opnieuw van start, in het Zweedse Malmö. Onze kandidaat Mustii hoopt met ‘Before The Party’s Over’ te overtuigen, Nederland stuurt Joost Klein en zijn ‘Europapa’ de arena in. Maar hoe haalbaar is het voor twee kleine garnalen om überhaupt punten te krijgen? Stemmen bepaalde landen alleen op elkaar? Of erger nog: proberen enkele naties vlakaf de boel te belazeren? Wij vroegen het aan Songfestivalkenners André Vermeulen en Jasper Van Biesen. “Sommige landen zullen elkaar nooit de hoogste score gunnen.”
  2. IN BEELD. Van Laura Tesoro tot Bart Peeters en Selah Sue: deze artiesten traden op tijdens de 505-concerten voor Menselijkheid
    MUZIEK

    IN BEELD. Van Laura Tesoro tot Bart Peeters en Selah Sue: deze artiesten traden op tijdens de 505-concerten voor Menselijk­heid

    Maar liefst 10.000 mensen zakten zondag af naar het Antwerpse Sint-Jansplein voor de ‘505-concerten voor Menselijkheid’. Daar traden meer dan zestig muzikanten op om om te roepen tot een “meer menselijke samenleving en beleid", in de aanloop naar de verkiezingen van 9 juni. Onder meer Laura Tesoro, Bart Peeters, Selah Sue, de Starlings, Stan Van Samang en Portland waren van de partij. Ze gaven het publiek een spetterend optreden.