Wiegandt
Volledig scherm
© Wiegandt

Met deze online tool kom je te weten hoeveel brandstof je wagen écht verbruikt

Weet jij ook graag hoeveel je wagen precies verbruikt? Test Aankoop ontwikkelde een online tool die je dat kan vertellen. MILE21 stelt je bovendien in staat je CO2-uitstoot te monitoren. Volgens de consumentenorganisatie staren mensen zich nu blind op de waarden die de fabrikant naar voren schuift, maar staan die te ver af van de realiteit. 

9 reacties

  • Marc Van Horebeek

    3 jaar geleden
    Als onze overheid nu eens zou zorgen voor vlakke wegen zonder putten en bulten zou dat ook al een groot verschil geven. Fiets maar eens op kasseien of op nieuw asfalt je zal het verschil snel merken! En de grootste oorzaak van het meerverbruik is het dom rijden van de meeste chauffeurs. Beheers je rechtervoet en anticipeer. Mijn RX 450 verbruikt minder dan opgegeven maar alleen als ik verstandig rij.
  • Johnny Temmerman

    3 jaar geleden
    mijn renault espace V verbruikt net het juist opgegeven getal aan diesel : 5.1 l/100 km. Daarvoor heb ik geen tool nodig om het te berekenen en komt netjes overeen met wat de boordcomputer aangeeft.Is daarbij nog properder dan zijn benzine versie die ook meer verbruikt en meer CO uitstoot.
  • Marc Van der Vloedt

    3 jaar geleden
    Nog makkelijker is voltanken, kilometer stand noteren en rijden.Bij de volgende vol tank beurt weer de kilometerstand noteren en dat is dan zoveel liter voor zoveel kilometer en een regeltje van 3 als je dit wil vergelijken met het verbruik (x l/100km) die werd opgegeven door de fabrikant.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Nooit aan meegedaan,ik ga tanken en geef gas,als je al moet beginnen tellen  wat je verbruikt en dergelijke dan kan je eigenlijk geen wagen veroorloven.
  • Frans Van Hoyweghen

    3 jaar geleden
    Nooit aan meegedaan ik ga tanken als ik moet en hou mijn voet bedwang.