Direct naar artikelinhoud
EconomieOnline shoppen

Hema en Bol.com sturen Black Friday-acties bij omdat Bpost niet kan volgen met levering pakjes

Hema en Bol.com sturen Black Friday-acties bij omdat Bpost niet kan volgen met levering pakjes
Beeld ANP

De Belg koopt tegenwoordig zoveel online dat bpost al een paar dagen niet meer kan volgen. Daar ondervinden ook de winkeliers zware financiële gevolgen van. Hema snoeit in de Black Friday-promoties, Bol.com in de marketing errond.

en

Hema overwoog zelfs om de webshop te sluiten, liet topvrouw Carla Velghe weten aan De Tijd. De winkelketen schroefde alvast de promoties rond Black Friday terug om de klant te temperen in zijn aankopen. Ook de Nederlandse webwinkel Bol.com nam maatregelen. “We hebben de marketing stopgezet. We communiceren alleen nog over acties rond de feestdagen, niet over Black Friday-promoties”, zei woordvoerder Tamara Vlootman op Radio 1. Bol.com geeft voorrang aan alles wat met corona, sinterklaas en de feestdagen te maken heeft.

Bpost engageert zich om alle pakjes nog voor de feestdagen te leveren, zij het met vertraging. “Dit is een uitzonderlijke situatie met het eindejaar en de lockdown”, zegt woordvoerder Veerle Van Mierlo. “De e-commerce nam een ongelooflijke vlucht. We moeten nu zien of dit structureel of tijdelijk is. Maar Bpost bereidt zich voor op zo’n evolutie.” Het bedrijf zette in totaal al 3.000 extra werknemers en 1.500 extra bestelwagens in. Ze moeten nu gemiddeld 580.000 pakjes verwerken, dubbel zoveel als normaal.